‘TEKNOFEST TAKIMLARININ DESTEĞE İHTİYACI OLUYOR’

406

KUTSO meslek komiteleri toplantısına katılan DPÜ Teknofest Topluluğu Akademik Danışmanı Dr.Ali Samet Öngen, öğrencilerin sanayide yararlanabilecek yeni fikirler ortaya çıkan üretimler yaptığına değindi. Öngen, öğrencilerin kullandıkları malzemeleri yurt dışından temin ettikleri için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu da vurguladı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Ocak ayı meslek komiteleri toplantısı, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları ve üyelerinin katılımıyla, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışını yapan KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, meslek komitelerinin Yönetim Kuruluna sundukları konularda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

‘TEKNOFEST’E ÇOK ÖNEM VERİYORUZ’

Toplantıda konuk edilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Teknofest Topluluğu Akademik Danışmanı Dr.Ali Samet Öngen, üniversitenin Teknofest’e büyük önem verdiğini, iş dünyası temsilcilerine bilgi sunmak üzere toplantıya katıldığını belirtti. 

KUTSO heyetiyle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Dr.Ali Samet Öngen şunları söyledi: “Teknofest festivalinin birçok sponsoru, danışmanlığını yaptığı kurumlar ve akademik danışmanları oluyor. Üniversitemiz de bu paydaşlardan biri oldu. Akademisyenlerimiz Teknofest’in başvuru raporlarını, başvuru dosyalarını inceleyerek gerekli görüşlerini bildiriyorlar. Teknofest alanlarında üniversite olarak stant açıyoruz, öğrencilerimiz, savunma sanayideki temsilcilerle bire bir görüşme imkânına sahip oluyor. Öğrencilerimiz atölyelerinde insansız hava araçlarını yapıyorlar. Geçen yıl serbest insansız hava araçları kategorisinde, ürettikleri kargo amaçlı çalışan insansız hava aracı ile Türkiye şampiyonu oldular. Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenen etkinlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ödüllerini aldılar. Kendi imkânları ve sanayiden gelen desteklerle, katılan birçok grubu, üniversiteyi geride bırakarak güzel bir başarı elde ettiler.” Dedi.

‘GEÇEN YILKİ DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜRLER’

Yarışmanın gençler için çok kıymetli olduğuna değinen Öngen, “Oldukça büyük potansiyele sahipler, ülkeye katkı sağlamak için hevesli, tamamen gönüllülük esasıyla bu çalışmaları yapan arkadaşlarımız. Kütahya’nın ve DPÜ’nün tanıtılması, üniversitemizde böyle güzel ve başarılı işler yapıldığının geniş çevrelerde duyulması adına önemli olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl Teknofest’te 33 tane takımımız vardı. Yapılan çalışmalardan sonra şimdi 53 tane takımımız oldu. 23 farklı kategoride tasarımlar, üretimler yapıyorlar. Gençlere yeni hedefler, yeni ufuklar açılıyor. Bu yıl da yine takımlarımız ile Teknofest’e katılacağız. Teknofest’in üniversite sanayi iş birliği açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Sanayide yararlanabilecek yeni fikirler ortaya çıkararak üretimler yapıyorlar. Bu üretimlerde kullandıkları malzemeleri yurt dışından temin ettikleri için maddi desteğe ihtiyaçları oluyor. Geçen yıl da sağ olsunlar, iş insanlarından çeşitli destekler oldu. Bu desteklerden dolayı hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *