‘DÜNYA’DA YAŞAMAYA ONLARIN DA HAKKI VAR’

758

Kütahya’da sahipsiz sokak hayvanlarına dair çok sayıda şikayet geldiğine değinen Kütahya Doğa ve Hayvanseverler Derneği Başkanı Sevgi Keler Tola, “Bu dünyada insanın yaşam hakkı kadar Cenab-I Allah tarafından gönderilen masumların da yaşama hakkı var” dedi. Keler Tola, evcil hayvanların çiplenmesi konusunda af taleplerini de belirtti

Kütahya Doğa ve Hayvanseverler Derneği Başkanı Sevgi Keler Tola, derneklerinin olağan toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kendilerinde şu dönemde en çok rahatsız eden konunun hayvanların küpeli olduğu halde toplanması olduğunu belirten Sevgi Keler Tola, “Saldırdığı zaman tabii ki insanlar empati kurmak zorundayız. Ama bunun yöntemi de aynı şekilde hayvanların barınak ve belediye ekipleri tarafından alınarak rehabilite edilmesidir.” İfadelerini kullandı.

‘VATANDAŞ BİLİNÇLENMELİ’

Çiplenmiş, küpesi takılmış hiçbir şekilde insana zararı olmayan canların şikayet üzerine yaşadığı yerden alınmasının dernek olarak kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Keler Tola, vatandaşın bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu dünyada insanın yaşam hakkı olduğu gibi Cenab-I Allah tarafından gönderilen masumların da yaşama hakkı olduğunu vurgulayan Keler Tola, “Kütahya’da çok fazla şikayet söz konusu. Bu konuda dernek olarak girişimlerimizde bulunduk. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” Dedi.

‘ÇİPLENME İÇİN AF ŞART’

31 Aralık 2022 tarihi itibariyle kediler, köpekler, gelincikler için çiplenme süresinin sona erdiğini hatırlatan Keler Tola şu ifadeleri kullandı: “Bu tarihten sonra çiplenmesi gereken üç gurup eğer çiplenmediyse sahibine 3 bin 600 TL ceza kesilecek. Çiplenmiş sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin terk edilmesi halinde de 6 bin 742 TL cezai işlem uygulanacaktır. Bu süreçte hayvanlarını çipletemeyenler tarafından o kadar çok sokağa terk edilme, barınaklara bırakılma meydana geldi ki; biz dernek olarak bu sürenin uzatılmasını talep ettik. Tabii bu bakanlıktan gelen bir yazı ve emir ama inşallah bir af çıkarsa bu konuyla ilgili diğer hayvan severlerimiz gönüllülerimiz de rahat edecektir.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *