248 MİLYON’LUK YATIRIM 231 KİŞİLİK İSTİHDAM

1094

Zafer Kalkınma Ajansı Aralık ayında Kütahya’da 4 Yatırım Tamamlama Vizesi düzenlendi. Gerçekleşen sabit yatırım tutarı 284 milyon TL olarak açıklanırken söz konusu yatırım kapsamında 231 kişi istihdam edildi.

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’nin, yerel ve bölgesel sürdürülebilir kalkınmasını sağlama hedefiyle çalışmalarına devam eden Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) Aralık ayında düzenlenen Yatırım Teşvik Belgeleri ve Yatırım Tamamlama Vizelerini açıkladı.

10 YATIRIM TEŞVİK BELGESİ DÜZENLENDİ

Aralık ayında Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde 93 Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendi. Öngörülen yatırım tutarı 2 milyar 876 milyon TL iken söz konusu yatırım kapsamında 698 kişinin istihdamı bekleniyor. Kütahya’da yerli sermaye ile 10 belge düzenlenirken; öngörülen sabit yatırım tutarı 454 Milyon TL olarak belirlendi. Teşvik belgeleri ile şehirde 134 kişilik istihdam bekleniyor.

Ocak ayı verilerinin açıklanmasıyla 2022 yılında Kütahya’da toplam 100 Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendiği belirtildi. TR33 bölgesinde toplam 713 belge düzenledi.

TR33 Bölgemizde bulunan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri için Aralık ayında yapılan Yatırım Tamamlama Vize sayıları da kamuoyuna duyuruldu.  

KÜTAHYA ZİRVEDE

Tüm bölgenin toplamında gerçekleşen yatırım tutarı 373 milyon TL iken söz konusu yatırım kapsamında 416 kişi istihdam edildi. Kütahya’da ise 4 Yatırım Tamamlama Vizesi düzenlendi. 284 milyon TL’lik yatırımın gerçekleştirildiği Kütahya’da 231 kişi istihdam edildi. Kütahya, Yatırım Tamamlama Vizesi oranlarında bölgede birinci sırada yer aldı.

ZAFER’den yapılan açıklamada “Yatırım teşvik belgesi müracaat işlemleri için yatırım destek ofislerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz” denildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *