DİKKAT! DUMLUPINAR’DAN GEÇMEKTESİNİZ: BÜYÜK ZAFER VURGULANACAK

1252

Büyük Zafer’in kazanıldığı Kütahya Dumlupınar’a giren her aracın radyosu, araçtakilere bulundukları toprakların önemini anlatacak. Çevre illerin bağlantı yollarını da kapsayacak şekilde kurulan radyo istasyonu, vatandaşlara Büyük Zafer’i vurgulamış olacak

Kurtuluşun Kenti Kütahya’da, 30 Ağustos Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında Büyük Zafer’in tanıtımı için yeni bir projeye imza atıldı. Kütahya Dumlupınar’a gelen yerli ya da yabancı turistlere; araçları Dumlupınar’a girer girmez radyo istasyonundan Türk ulusunun yeniden şahlandığı, zaferin kazanıldığı topraklarda oldukları hatırlatılacak.

Projeyi sosyal medyada tanıtan Kütahya Valisi Ali Çelik, “Radyoda bu sesi duyduysanız bilin ki Kütahya Dumlupınar’dasınız! Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza sonsuz rahmet, sonsuz minnet ve sonsuz saygıyla. Ruhları şad olsun” Dedi.

ÇEVRE İLLERİN BAĞLANTI YOLLARINI DA KAPSAYACAK

Dumlupınar’ın tanıtımı için çevre illerden bağlantı yollarını kapsayacak radyo istasyonu kurduklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz,  İl Özel İdaresi eliyle Dumlupınar’a seyir terası kurduklarını belirtti. Yılmaz, Diaroma Müzesi’nin ise yüzde 50 seviyesine geldiğini ifade eden

‘TURİST SAYISI 7-8 KAT ARTTI’

Yapılan yatırımlarla bir yıl içinde Dumlupınar’a gelen misafir sayısının 7-8 katına çıktığını belirten Musa Yılmaz, “Bundan sonra oraya daha fazla önem vereceğiz” dedi.

Turistler zaferin topraklarına girdiğinde radyodan “Şu anda Başkomutan Meydan Muharebesinin gerçekleştiği topraklardan Kütahya Dumlupınar’dan geçmektesiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında gerçekleşen Dumlupınar Meydan Muharebesi ile kurutuluşun öyküsü altın harflerle yazılmıştır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini verdiği vatanı ve bayrağı yaşatmak uğruna şehit düşen kahramanların yattığı topraklardasınız. Çevrede gördüğünüz sarp tepelerden vatan için canlarını feda etmiş nice isimsiz kahramanların hikayeleri yayılır yurdun dört bir yanına. Türk tarihi zaferle doludur lakin 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı Türk ulusunun yeniden dirilişidir. Bu yıl 30 Ağustos Meydan Muharebesi’nin 100. Yılını büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Vatanımızı ve bayrağımızı korumak adına canlarını feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun.” Anonsunu duyulacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *