HİÇBİR EKSİĞİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

734

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel Kütahya’da ve bütün ilçelerde yapılan yatırımlardan bahsetti. Yapılan her yatırımın üretim ve istidam sağlandığını belirterek “Hiçbir eksiğimiz söz konusu değil” şeklinde konuştu

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel TBMM’de konuşma yaptı. Kütahya’da yapılan yatırımları anlatan Gazel, potansiyeli yüksek proje ve çalışmaları anlattı.

300 KİŞİDEN

BİNLERE ULAŞTI

İshak Gazel ilk olarak organize sanayi bölgesine değinmek istediğini belirterek, AK PARTİ iktidara gelmeden önce Kütahya’da sadece 1 adet organize sanayi bölgesi olduğunu dile getirdi. Organize sanayi bölgesinde 10 kadar fabrika olduğunu ve sadece 300-400 kişi de çalışan olduğunu kaydeden Gazel “Şu anda faal 4 organize sanayi bölgesinden bahsediyoruz. Özellikle 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde 103 tane fabrika var ve şu anda mevcut 15 bin çalışan istihdamı söz konusu. 2’nci Organize Sanayi Bölgesi de yine Ak Parti döneminde kurulmuş Organize Sanayi Bölgesi. Şu anda burada mevcut istihdam yaklaşık 2 bin 500 kişi” dedi.

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde 4.500 kişilik bir istihdam olduğunu vurgulayan Gazel “Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde de 2 bin kişilik bir istihdama ev sahipliği yapıyoruz. Bunlar faal olan organize sanayi bölgeleri, bir de inşallah önümüzdeki yıllarda tamamen faaliyete geçecek, özellikle Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi 6 milyon metrekarelik bir alanla başladığımız bir organize sanayi girişimi, şu anda 14 milyon metrekarelik alana ulaştı” ifadelerini kullandı.

19 MİLYAR TL’LİK BİR YATIRIM…

Gazel Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi tahsisatlar yapıldığını ve altyapı hizmetleri tamamen tamamlandığını söyledi. Toplam 19 milyar TL’lik bir yatırımın söz konusunu olduğunu altını çizen Gazel “3’üncü etap çalışmalarıyla birlikte de 20 milyon metrekarelik bir alanda hizmet görecek ve şu anda tahsisatı yapılacak arazilere toplam 19 milyar TL’lik bir yatırım yapılıyor, alan firmaların yapacağı yatırım ve birkaç sene içerisinde de 20 bin istihdama Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliği yapacak. Tabii, burada organize sanayi bölgeleriyle oluşan istihdam ve üretim Kütahya’yı başka bir boyuta da taşıdı. Bu da ne? Kütahya, ihracatçı şehirler kapsamına girdi. 2021 yılında Kütahya 284 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi” dedi.

Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 567 oranında Kütahya’nın ihracatı arttığını aktaran Gazel “Tabii 2022 yılının Ocak ve Kasım ayı döneminde de 2021 yılının aynı dönemine nazaran ihracatımız yüzde 25 oranında arttı ve 322 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşmiş oldu. Ben, burada, bütün bu organize sanayi bölgemizde çalışanları, ihracata katkı yapan, üretime katkı yapan iş adamımızdan çalışanımıza kadar, emekçimize kadar bütün Kütahyalı hemşehrilerimi tebrik ediyorum, Allah razı olsun onlardan” şeklinde konuştu.

KÜTAHYA’NIN ÜST DÜZEY

SAĞLIK HİZMETİ ALACAK

Gazel Kütahya’da önemli yatırımlardan birisi olarak ifade ettiği sağlık yatırımları hakkında “Sağlık alanında gerçekten çok büyük yatırımlar yapıldı Kütahya’ya. Şu anda Kütahya’nın bütün ilçelerinde aile sağlık merkezinden hastaneye kadar hiçbir eksiğimiz söz konusu değil. Yapım aşamasında olan birkaç tane ilçemiz var ama benim burada bahsetmek istediğim Kütahya Şehir Hastanesi. Kütahya Şehir Hastanesini de inşallah birkaç ay içerisinde teslim alacağız. 150 bin metrekarelik bir arsa üzerinde 20 bin metrekareye oturmuş bir binayla bu hastanemiz Kütahya’nın üst düzey sağlık hizmetleri almasına inşallah vesile olacak, bir sürü yeni bölümle hizmet verecek. Tabii, bu şehir hastanesinin yanında, Kütahya’da asıl önemli olan Türkiye’de bu konseptteki ilk şehir hastanesidir. 100 yataklı bir de fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini inşallah önümüzdeki günlerde, birkaç ay içerisinde teslim alacağız. Bu da Kütahya’nın sağlık turizmi vizyonuna büyük bir katkı sağlayacak bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi. Bir şehir hastanesi olarak ön plana çıkacak ve vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin daha iyi sağlık hizmeti almasına sebep olacak” diye konuştu.

GEDİZ KAYAK MERKEZİ ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Kütahya’nın turizm potansiyeline de dikkat çeken Gazel Türkiye’deki ilk ve tek termal kayak merkezinin Kütahya’da Gediz Kayak Merkezi olduğunu, hizmete de açık olduğunu kaydetti. Gediz Kayak Merkezi’nden kendisine fotoğraflar gönderildiğini belirten Gazel “Bazen böyle bu tür fotoğrafları gördüğümüz zaman kayak merkezi olarak nam salmış yerler insanın aklına geliyor. Mesela bir Uludağ, bir Erzurum vesairedir diye akıllara geliyor ama burası gerçekten Gediz Kayak Merkezi ve Kütahya’da” dedi.

Gazel, Gediz Kayak Merkezi’nin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve iyi de bir şekilde faaliyet gösterdiğini vurgulayarak sözlerine şöyle son verdi: “Vatandaşlarımızın da büyük bir teveccühü, büyük bir talebi şu anda Gediz Termal Kayak Merkezine oluşmuş vaziyette. Ben burayı şu anda burada bulunan milletvekillerimize ve milletimize tavsiye ediyorum.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *