TÜRKİYE YİNE TEK YUMRUK

368

SON BİR ASRIN EN BÜYÜK FELAKETLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

Türkiye’nin son bir asırda yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depreminin ardından tüm Türkiye’de yardım kampanyaları başlatıldı. Yüzler can kaybı binlerce yaralanın olduğu depremin yaralarını sarmak için Kütahya Valisi Ali Çelik bölgede görevlendirildi. Kütahya’dan yardım tırları yollara çıktı.

Türkiye dün tarihinin en zor günlerinden birine uyandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

AFAD, depremde can kaybının 1498’e yükseldiğini ve 7 bin 634 yaralının hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

VALİ ÇELİK DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

Devletin tüm kurumlarıyla harekete geçtiği depremde Kütahya Valisi Ali Çelik, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından koordinasyonu sağlamak üzere Malatya’nın Doğanşehir ilçesine görevlendirildi.

Vali Ali Çelik’in talimatlarıyla bir grup tecrübeli personelin Malatya’nın Doğanşehir ilçesine gitmek üzere yola çıktığını açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “İnşallah kazasız belasız ulaşırlar. Devletimiz büyük bugünleri de atlatacağız Aziz milletimize ve deprem bölgesindeki kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz. Allah olacaklardan korusun” dedi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Deprem nedeniyle tüm Türkiye seferber oldu. Kütahya Valiliği ve Kütahya Belediyesi birçok şehrin etkilendiği deprem nedeniyle, vatandaşların yaptığı yardımları bölgeye ulaştırmak için yardım toplama merkezleri oluşturdu.

Depremin yaralarını aralarımızı hep birlikte sarmak için Kütahyalıların bağışlayacağı kullanılmamış eldiven, bot, mont, bere, çocuklar için mont ve kışlık kıyafet, tüplü katalitik soba, tüp, yatak battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, temizlik hijyen malzemesii yağmurluk, çizmeler Sera AVM, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (30 Ağustos Mah. Belediye Sosyal Tesisleri C-148. Blok. Kat: 1 ) ve Kütahya Belediyesi Hizmet Binası Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaket olduğunu açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *