ZİRAAT ODASINDA GÜVENOYU VERİLDİ

362

Kütahya Ziraat Odasında 24. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Başkan Ömer Demirtaş, yeninden başkanlığa seçilerek bir kez daha güvenoyu almış oldu.  Başkan Demirtaş, yeni dönemde de en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını söyledi

Kütahya Ziraat Odası genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Oda binasında yapılan genel kurul toplantısına delegeler yoğun ilgi gösterirken, kongre açılış ve yoklamanın ardından divan seçimi ile başladı. Yusuf Çalışkan divan başkanlığı yaparken,  Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Demir, Hüseyin Yeniadam ve İsmail Hakkı İpek divan yönetiminde görev aldılar. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte kongrenin diğer maddelerine geçildi. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporları ve tahminin bütçenin okunmasının ardından oylama yapılarak çiftçiler tarafından kabul edildi. Genel kurulda mevcut başkan Ömer Demirtaş ve Kütahya Muhtarlar Derneği başkanı Kadir Mandal başkanlığa talip oldu.

ÜRETİCİMİZİN YANINDA

OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Olağan genel kurulda bir konuşma yapan Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Kütahya Ziraat odasının yaptıkları çalışmalar sonrasında Kütahya çiftçisine yakışır bir binada hizmet vermeye başladığını söyledi. Çiftçinin ve üreticinin hiçbir zaman mağdur edilmediğine vurgu yapan Demirtaş “Bizler bundan sonrada çiftçimizi ve üreticimizi mağdur etmeyeceğiz. 6 personelimizin 3 tanesi arazide çalışarak üreticimizin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuzun çiftçilerimize, Kütahya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman çiftçimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi. Başkanlığa aday olan Kadir Mandal ise üyelerinin taleplerine dikkat çekerek genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti.

YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Ziraat Odası üyeleri oylarını kullanırken, oy verme işleminin ardından da sayım yapıldı. 171 delegenin oy kullandığı Kütahya Ziraat Odası başkanlık seçimlerinde Ömer Demirtaş 90 oy alırken, Kadir Mandal 76 oy aldı. 4 oy geçersiz sayılırken, 1 oy ise boş sayıldı. Böylelikle Ömer Demirtaş bir kez daha başkanlığa seçildi. Kütahya Ziraat Odası başkanlığında yapılan genel kurul sonrasında yeni yönetim kuruluda belirlendi. Yönetim kurulunda “Ömer Demirtaş, Cavit Benli, Hasan Kuyu, Ali İhsan Başpınar, Selahattin Yiğin, Ahmet Demirel ve Mustafa Özcan seçildi.

YENİDEN SEÇİLMEKTEN

ŞEREF VE ONUR DUYUYORUM

Kongre sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Ömer Demirtaş, 24. Olağan genel kurullarını misafirlerinin ve delegelerinin katılımı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Delegelerin teveccühü ile bu göreve kendisinin ve 20 arkadaşının tekrar seçildiğini ifade eden Demirtaş “Katılan tüm delegelerimize sizlerin aracılığıyla yeniden teşekkür ederim. Böyle bir göreve yeniden seçilmekten şeref ve onur duyuyorum. Kütahya Çiftçilerimizin bizlere gösterdiği güvene layık olmak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz. Yine bu dönemde de çiftçimizin refah ve mutluluğunun sağlanması hususunda her türlü hizmeti sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

OBJEKTİF VE TARAFSIZ

OLARAK YÜRÜTECEĞİZ

“Çiftçilerimizin kayıtlarını tutmak, üyelerimize girdi temin etmek, üyelerimizin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin gelişmesini sağlamak, meslek disiplin ve ahlakını gözetmek, üyelerin mesleki hak ve menfaatlerini korumak, sosyal amaçlı çalışmalara destek olmak görevimizdir” diyen Demirtaş şöyle devam etti; “Bütün bu çalışmalarımızı objektif ve tarafsız olarak yürüteceğiz. Biz ziraat odası yönetimi ve meclisi olarak, çiftçimizin her türlü istek ve dileğini iletmesine açık olacağız ve şeffaf davranacağız. Yerinde isteklerin çizimleri için bundan önceki dönemlerimizde olduğu gibi bu dönemde de her türlü girişimi yapacağız. Bizler hizmet üretmek için bu göreve talip olduk ve delegelerimizin takdirleri ile bu göreve yeniden seçildik. Genel Kuruluğumuzun şehrimize ve çiftçilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *