YARDIMLAR FEDAKAR DESTEKÇİLERLE HAZIRLANIYOR

258

Yardım Merkezi’ne depremzedeler için getirilen yardımlar, gönüllü gençler tarafından tek tek inceleniyor ve tırlara yükleniyor. Gençler, belediye personeline yardımcı olarak yardımlarım deprem bölgesine bir an önce gitmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.

Büyük deprem felaketi yaşanan ülkemizde hızla yaraların sarılması için düzenlenen kampanyanın Tavşanlı’daki en büyük destekçileri gönüllü gençler…

Hayırsever vatandaşlar tarafından Belediye Pasajı’ndaki Yardım Merkezine getirilen yardım kolileri, belediye personeli ve gönüllü gençler tarafından önce tek tek inceleniyor. Sonra tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Sabah saat 8.30’da Yardım Merkezi’ne gelen gençler, akşam geç saatlere kadar buradan ayrılmıyor.

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak Belediye Pasajı’nda oluşturulan yardım merkezine gelerek hem yapılan yardımları inceledi hem de gençleri ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kaymakamlık ile birlikte oluşturulan ve koordinatörlüğünü de Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Dinçer’in üstlendiği yardım merkezindeki tüm gönüllü gençlere teşekkür etti.

HATAY’A İŞ MAKİNALARI YOLA ÇIKTI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve iki büyük depremle 10 ilde milyonlarca vatandaşımızı etkileyen afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürerken, bir taraftanda enkaz kaldırma işlerine başlandı. Bu bağlamda Tavşanlı Belediyesi 14 personel, 3 kamyon ve 3 iş makinesiyle bölgede görev alacak. Belediye Başkan Yardımcısı Naci Erarslan koordinasyonunda oluşturulan konvoy Hatay’a ulaşmak için yola çıktı. 2 ekskavatör, 1 lastikli loader ve 3 kamyon AFAD’ın belirlediği il ve ilçelerde görev alacak. Belediye Başkan Yardımcısı Naci Erarslan, “Afet bölgesinde görevli tüm personelin Allah Yardımcısı olsun. Kaza, bela göstermesin. Rabbim böylesi afetlerden milletimizi korusun” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *