DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTIK

929

150 depremzede Kütahya’ya getirilerek barınma merkezlerine yerleştirildi. Misafirperverliği ile tanınan Kütahyalı, depremzedeleri evinde ağırlamak için sosyal medyadan çağrı da bulunurken, Kütahya valiliği kendi imkanları ile Kütahya’ya gelen depremzedelerin, Kütahya Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini açıkladı

 CAN KAYBI ARTIYOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde can kaybı 16 bin 170, yaralı sayısı 64 bin 194’e yükseldi.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Hava kara ve deniz yoluyla deprem bölgelerinden tahliyeler devam ediyor. 28 bin 44 kişi bölgeden tahliye edilirken Pazartesi sabahından beri tüm Türkiye’nin yüreğini yakan deprem sonrası afet bölgesine elinden gelen tüm desteği veren Kütahya, depremzedelere kapılarını da açtı.

150 DEPREMZEDE KÜTAHYA’YA GELDİ

Kütahya’ya gelecek depremzede vatandaşların konaklama ve barınma ihtiyaçları için Kütahya Valiliği tarafında yer tahsisleri yapıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 150 vatandaş, Kütahya’ya getirilerek barınma merkezlerine yerleştirildi. Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada kendi imkanları ile Kütahya’ya gelen depremzedelerin, Kütahya Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü ile “0274 223 69 93 Dahili: 2120-2123” nolu telefonlar ile iletişim kurmaları gerektiğini belirtildi.

YETKİLİLER İLE İLETİŞİME GEÇİN

Öte yandan Kütahya’da çok sayıda vatandaş, depremzedeleri evlerinde ağırlamak istediğini belirtti. Misafirperverliğe ile tanınan çok sayıda Kütahyalı sosyal medyadan iletişim adreslerini paylaşarak depremzedeleri kendi evlerinde misafir edebileceklerini ifade etti. Ülkemizin geçirdiği zor günlerde yeni mağduriyetlere yol açmamak adına depremzedelerin de depremzedeleri ağırlamak isteyen vatandaşların da sosyal medya gibi bilgi kirliliğine açık bir ortamda değil; yetkililer ile iletişime geçerek adım atması büyük önem taşıyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *