‘SESİMİ DUYAN VAR MI?’

257

Depremin acı yüzü ile bir kez daha karşı karşıya kaldık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi yaralı ve tedavi görüyor. Hepimiz ‘Sesimi duyan var mı?’ sözüne gelecek bir ses bir işarete kilitlendik.

Kütahya’da ve Tüm Türkiye’de yardım için vatandaşlarımız seferberlik ilan etmiş durumda. Zor günlerde birlik beraberliğimizin daha da arttığı bu günlerde genci yaşlısı herkes elinden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Kumbarasındaki harçlığını bağışlayan miniklerimiz, evini açan amcalarımız, varını yoğunu bölgeye göndermeye çalışan esnafımız… Gerçekten duygulanmamak elde değil.

Yine haberlerde şahit olduğum ve duygulandığım an… Hani diyoruz ya nereye gidiyor bu gençlik diye… Antalya’da üniversite öğrencilerimizin yurdu depremzedelere tahsis edilmiş … Ve o yurtlarda ki dolapların  içinde börek, dolma, lahmacun vs gıda ürünleri… Hepsi de annelerinin o gençler için yaptığı ürünler. Belki de acıktıklarında yiyecekleri onlar için büyük önem taşıyan gıdalar. Ama bizim gençlerimiz o gıda ürünlerini depremzedelere bırakmışlar. Üstünde bir not… Kendi malınız gibi kullanabilirsiniz… Gerçekten duygulanmamak elde değil…

Devletimiz ve milletimiz el ele vermiş depremzedelerimize yardım için büyük bir çaba ve gayretle çalışıyorlar. Dünya’nın birçok bölgesinden de destek gelmiş durumda.

Tüm bu güzelliklere rağmen bazı kendini bilmezlerde yok değil. Sahte hesaplar, vatandaşın yardımlarını sömürmeye çalışan ahlaksızlar…

Bunlara karşı lütfen dikkatli olalım.

Resmi kanallardan gelmeyen bilgilere inanmayalım. Güvenilir yardım kuruluşlarına desteklerimize devam edelim.

Son olarak lütfen birlik beraberliğimizin büyük önem taşıdığı bu günlerde bunları bozmaya çalışan, durumu siyasete döküp tartışma konusu haline getiren insanlara da fırsat vermeyelim. Şimdi tartışma dönemi değil. Şimdi birlik olup, tek vücut olup yardım etme, destek olma zamanı. Hiçbir şey elimizden gelmiyorsa dua ederek destek olabiliriz.

Rabbim bölgede bulunan depremzedelerimizin yardımcısı olsun. Rabbim orada gece gündüz demeden, uykusuz bir şekilde çalışan, büyük gayretle mücadele eden görevlilerimizin yardımcısı olsun. Rabbim o dondurucu soğukta, beton yığınlarının altında kalan ve kurtarılmayı bekleyen tüm vatandaşlarımızın yardımcısı olsun ve en kısa sürede sağlıklı bir şekilde çıkmalarını nasip etsin.

Geçmiş olsun Türkiye’m…




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *