O KORİDORLAR HAYATA AÇILDI

383

Depremin 5. gününde tüm Türkiye’nin kalbi, enkaz altında sağ olarak kurtarılmayı bekleyen depremzedeler ile attı. Geçen saatlere rağmen sağ kurtarılan Ayfer, Oktay ailesi, Kılınç çifti, Zeynep Ela ve daha pek çok isim ile tüm Türkiye yeniden doğdu

19 BİN 388 CANIMIZI KAYBETTİK

Türkiye’nin bu yüzyılda yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan depremin 5. Gününde canla başla çalışan arama kurtarma ekipleri birçok farklı ilde mucize kurtuluşlara imza attı. Gazetemiz baskıya girdiğinde can kaybı 19 bin 388 olarak açıklanırken kayıplarla yüreği yanan vatandaşlar, bir yandan da geçen saatlere rağmen enkazdan sağ çıkarılan vatandaşlarla yeniden doğdu.

HAYATA O SESLE TUTUNDU

Kahramanmaraş’taki bir enkazda hayat belirtisi alan ekipler, molozlar içinde uzun koridor açarak 15 yaşındaki Ayfer’in bulunduğu noktaya ulaştı. Kurtarma sırasında Ayfer, Zeynep Bastık’ın “Gül Beyaz Gül” şarkısını dinlemek istediğini söyledi. Genç kıza cep telefonundan şarkıyıı dinleten ekipler, 10 saat süren çalışmanın ardından 99. saatte Ayfer’i kurtardı. Ayfer’in ardından 101. Saatte 13 yaşındaki kardeşi Fatma’da aynı enkazdan sağ çıkarılırdı.

BİR AİLE YENİDEN DOĞDU

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 5 katlı apartmanın enkazından depremden 102 saat sonra 6 kişilik aile kurtarıldı. Ekipler, uzun uğraşlar sonucu Yasemin ve Kadir Oktay çifti ile çocukları Arda (15), Zilan (22), Helin (24) ve Dilan Oktay’ı (19) depremden 102 saat sonra bulundukları yerden çıkardı. Oktay ailesinin karşı dairesinde yaşadıkları öğrenilen Raziye ve Hacı Murat Kılınç çifti de depremden 107 saat sonra bulundukları yerden kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarının 103. Saatinde Hatay Cebrail Mahallesi’ndeki çalışmadan mutlu haber geldi. 3,5 yaşındaki Zeynep Ela Parlak sağ olarak kurtarıldı. Depremin 106’ncı saatinde Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalan 3 çocuk annesi Rüveyda Keçeci ve oğlu Aras da sağ olarak çıkartıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *