TÜRK KIZILAY KÜTAHYA ŞUBESİ DEPREMZEDELERE UMUT OLDU

360

Depremin ilk anlarından itibaren yaraları sarmak için çalışmalarına başlayan Türk Kızılay Kütahya Şubesi, ayni ve nakdi yardımların depremzedelere ulaşması için canhıraş çalıştı. Bölgede de aktif bir şekilde görev alan gönüllüler, hazırlanan sıcak yemekler ile depremzedelerin içini ısıttı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Bir yandan enkaz altındaki vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da kurtulan, evlerinde kalamayan depremzedelerin ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Ülkenin dört bir yanından yapılan yardım ve desteklere Kızılay Kütahya Şubesi de dahil oluyor.

EKİPLER GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATIYOR

Kızılay Kütahya Şubesi Başkanı Talha Tekin, Kızılay Kadın Başkanı Semra Sarıışık Tozaraydın, Genç Kızılay, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüler, depremin ilk anlarından itibaren yaraları sarmak için çalışmalarına başladı. Yardım kampanyası başlatılması üzerine hareketliliğin hiç bitmediği Kızılay Şubesinde Başkan Talha Tekin, gece gündüz demeden ekibi ile birlikte koordinasyonu sağlıyor, yardımların depremzedelere eksiksiz bir şekilde ulaştırılması için çaba sarf ediyor.

Kütahya Kızılay tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere 4 tır yardım malzemesi gönderildi. Hayırseverlerin yoğun ilgisi ile karşılanan kampanya kapsamında, Kütahyalı kadın girişimciler 2 adet tırı, malzemelerin gönderilebilmesi için teslim etti. Şubede toplanan gıda, su, battaniye gibi ihtiyaç duyulan pek çok malzeme yüzlerce gönüllü tarafından canhıraş bir şekilde, KMK ve Sultan tarafından gönderilen kolilerle paketlenerek, araçlara yüklendi. Kütahya Tugay ve Jandarma Komutanlığı da Kütahya Kızılay Şubesine giderek paketlemeye yardımda bulundular. Nakdi ve ayni bağışların devam ettiği Kızılay Kütahya Şubesinde hareketlilik sürüyor.

GÖNÜLLÜLER DEPREM BÖLGESİNDE

Yardım tırlarının yanı sıra Kızılay gönüllüleri ve personeli de hem depremzedelere yardımcı olmak hem de koordinasyonu sağlamak için bölgeye gittiler. Genel merkezden giden görevlilerin yanı sıra Kızılay Kütahya Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Kaynak, Kütahya Genç Kızılay, KSBÜ ve DPÜ Genç Kızılay Topluluklarından gönüllüler de deprem bölgesine giderek yaralara merhem olmaya çalışacak.

Kızılay Kütahya, enkaz altındaki vatandaşların yanı sıra soğuk havalarda dışarıda kalan depremzedelerin de imdadına yetişti. Mobil aşevi, deprem haberinin hemen ardından bölgeye gönderilse de deprem nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle alana bir gün sonra ulaşabildi. Deprem bölgesinde konuşlanan aşevinde pişirilen sıcak çorba ve yemekler bir nebze de olsa depremzedelerin içini ısıtıyor.

Dumlupınar Üniversitesi de Kızılay Kütahya Şubesinden uğurlanmak üzere arama kurtarma gönüllülerini gönderdi. Arama kurtarma çalışmalarında ihtiyaç duyulabilecek alanlarda bilgi ve tecrübe sahibi gönüllüler de DPÜ’nün gönderdiği 2 kamyonla birlikte depremzedelere umut olmak için yola koyuldular.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *