BABAM OLSA BÖYLE YAPARDI

332

Babam olsa düşünmeden giderdi diyerek Hatay’a giden Hayime Gültekin, bölgede yemek dağıtımına destek oluyor.

Domaniç’e bağlı Çukurca Beldesinden merhum fırıncı Hüseyin Gültekin’in kızı Hayime Gültekin, kardeş ilçemiz Hatay Arsuz’da yemek dağıtımına destek oluyor. Babası Hüseyin Gültekin’de, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde binlerce ekmek üretip, bölgeye göndermişti.

Üyesi olduğu derneğin Hatay-İskenderun-Arsuz bölgesinde açtığı aşevine destek amaçlı giden Hayime Gültekin, günlerdir deprem bölgesinde yemek dağıtımına destek oluyor.

Kardeş ilçemiz Arsuz’a ise tamamen tesadüf üzerine giden Gültekin, burada günde 10 bin kişinin yemeğe ulaşmasını sağlıyor.

Hüseyin Gültekin’in kızlarından Gamze Gültekin, ablasının babasının izinden bölgeye gittiğini belirterek, gazetemiz şu açıklamalarda bulundu; “Babamız bize örnek oldu. Onun izinden gittik. 99 depreminde babamız binlerce ekmek üretip göndermişti. Bizde çocuktuk, yardım ettik. Onlar aklına geldi. Babam olsa düşünmeden giderdi deyip gitti” dedi.

Gamze Gültekin, “İlçemizden yardım için bu bölgelere giden varsa (Arsuz-Kırıkhan) yemek bulamayanlar için ulaşım sağlayabilirler. İsterlerse iletişim kurmalarına yardımcı olabiliriz” diye de ekledi.

KOLUNDAKİ BİLEZİĞİ BAĞIŞLADI

Çukurcalı kadınlar depremzedelere nakdi yardım gönderebilmek için altın takılarını gönderiyorlar

Çukurca’da tüm ülkede olduğu yaşlısı, genci, çocuğu  depremzedelere yardım için adete birbirleriyle yarışıyor. 

Kadınlar Çukurca Belediyesi ile irtibata geçip ellerinde nakit paralarının olmadığını söyleyip, Deprem Bölgesindeki kardeşlerine yardım için  kadınlar parmağındaki yüzüğü, kolundaki bileziği ve yastığın altındaki çeyrek altınlarını getiriyor.

Beldemiz Çukurca’ da ismini vermek istemeyen kadınlar; kolundaki  24 ayar 30 gramlık bileziğini, başka bir ninemiz zor şartlarda aldığı parmağındaki yüzüğü, genç bir ailemiz, düğünde borç karşılığı gelen çeyrek altını depremzedelere gönderilmek üzere belediyeye teslim ettiler.

“İŞTE BİZ BÖYLE BİR MİLLETİZ”

Türkiye’nin değişik bölgelerinden ayni ve nakdi yardımların ulaştırıldığı deprem bölgesine Çukurca’ dan da duygulandıran bir destek geldi. Altın takıları teslim alan Belediye Başkanı Emin Taşgın, duygulandıran destek için “İşte biz küçüğüyle büyüğüyle yedisiyle yetmişiyle böyle bir milletiz” dedi.

BÖÇEN KÖYÜ’NDEN 28 BİN TL

Domaniç Böçen köyünde deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan 28 bin TL yardım hesaplarına yatırıldı.

Tüm Türkiye depremzedelere yardım edebilmek için adeta bir biriyle yarışıyor.

İşte bu yardımlardan birisi de Böçen Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden geldi.

Dernek Başkanı Selim Tufan, Depremzedeler için Domaniç Müftülü tarafından başlatılan kampanya ile AFAD hesabına 28 bin liralık yardımda bulunduklarını belirtti.

BÜTÜN PİDECİLER GELİRİNİ BAĞIŞLADI

Domaniç’te bir araya gelen pideciler, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere Mustafa Usta Pide salonunda birlikte çalıştı.

Mustafa Özçelik’in bir günlük gelirini bağışlama kararının ardından ilçe de ki tüm pideciler iş yerlerini kapatıp, Mustafa Usta Pide Salonuna destek vereceğini açıkladı.

Mustafa Usta Pide Salonunda bir araya gelen pideciler, gün boyu yapılan satıştan 22 bin 750 TL’lik gelir elde etti. Elde edilen gelir depremzedeler için AFAD’a bağışlandı.

Mustafa Usta Pide Salonu sahibi Mustafa Özçelik gazetemize yaptığı açıklamada, “Pideci kardeşlerimizle kazancımızı bağışlama kararı aldı. Depremzedelerimizin şansına bugün çok siparişimiz çıktı. Esnaf arkadaşlarımız da sağ olsunlar bize katıldı. Hemen iş yerlerini kapattılar, toplanıp beraber çalışalım dediler” diye konuştu.

 Birtat Pide Salonu sahibi İsmail Akgüneş ise, “Gün birlik beraberlik olma günü. Mustafa abimiz katkılarıyla bizde dükkânımız kapattık. Hep beraber çalıştık. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşlarımız için onlara yardım etmek amacıyla bugün birlikte pide yaptık” dedi. 

YEŞİLYAYLA’DA DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ

Yeşil Yayla AFAD hesabında 100 bin TL bağışta bulundu. Ayrıca buna ilave 4 ton süt ile gıda desteği sağladı.

Deprem bölgesine 100 bin TL destek sağlayan Yeşil Yayla’dan yapılan açıklamada, “Ülkemizin yaşadığı depremin acısını hafifletmek amacıyla destek olduğumuz yardım organizasyonlarına ek, AFAD hesabına kendi bütçemiz doğrultusunda yardımımızı gönderdik” diye belirtildi. 

EK OLARAK 4 TON SÜT BAĞIŞLADI

Ülkede yaşanan depremin etkisinin hala devam ettiği ve yaraları sarmak açısından, bir günlük toplanan 4 ton sütün bağışlandığı açıklanarak, “Topladığımız bu süt ALIONBASI SÜT ÜRÜNLERI ŞİRKETİ aracılığıyla işlenerek süt ürünleri olarak deprem bölgesine gönderilmesi sağlanacaktır. Bu hayra vesile olan herkesten Allah razı olsun” denildi.

ÜCRETSİZ DAİRE TEMİN EDECEKLER

Ortaklardan İbrahim Teke, bir boş dairesi olduğunu ve Domaniç’i tercih eden bir aileye ücretsiz kalacak yer temin edeceklerini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *