TAVŞANLI “EKMEK” İÇİN SEFERBER OLDU

305

Tavşanlı’da da başlatılan ekmek seferberliği yoğun ilgi gördü. Tavşanlı Belediye Başkanı “7’den 70’e, ilçe merkezi, belde ve köyler de dahil olmak üzere el ele verdik ve 2 günde toplam 150 bin çörek ve köy ekmeği temin ettik” dedi. Güler, ekmek seferberliği kampanyasın yeni talep gelene kadar durdurulduğunu da aktardı.

Tavşanlı Kaymakamlığı, Tavşanlı Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere başlatılan “Ekmek Seferberliği” kampanyası yoğun destek gördü.

Hayırsever vatandaşlar un ve nakdi yardımlarını fırınlara teslim ederek kampanyaya katılabildikleri gibi mahalle, belde ve köylerden hayırseverler de kendi imkanlarıyla yaptıkları ekmekleri İstasyon Mahallesi’nde oluşturulan Ekmek Toplama Merkezi’ne getirdi.

Tüm ekmekler burada toplanarak deprem bölgelerine gönderiliyor.

Şu ana kadar toplam 3 tır, 1 kamyon ve 2 kamyonet çıktı. TIR’lar Adıyaman, İskenderun ve Hatay Kırıkhan’a giderken, 1 kamyon ve 1 kamyonet Kilis’e, 1 kamyonet de yine Adıyaman’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kampanya dahilinde toplam 150 bin adet çörek ve köy ekmeği gönderilmiş oldu. Belediye Başkanı Mustafa Güler, ‘Ekmek Seferberliği’ kampanyasına yoğun destek veren Tavşanlı halkına teşekkür ederek, “Yardım kampanyamızı bize gelen taleplere göre şekillendiriyoruz. Bu kapsamda Ekmek Seferberliği kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız o kadar ilgi gördü ki, 2 gün içerisinde 150.000’in üzerinde çörek ve köy ekmeği temin ettik. Ben bu noktada her zaman kadirşinas olarak ifade ettiğim kıymetli halkımıza, fırıncı esnaflarımıza ve Ekmek Toplama Merkezi’nde ekmeklerin kolilenip TIR’lara yüklenmesinde yardım eden başta gençler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca nakliye desteği anlamında TIR, kamyon ve kamyonet temininde bize destek olan hayırsever kardeşlerimizden de Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *