‘ÇADIR KENTLER KURACAĞIZ’

368

Ülkücülerin hem afet bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak katıldığını hem de depremin ilk saatlerinden itibaren yardımların depremzedelere bir an önce ulaşması için canla başladı çalıştığını belirten Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, Ülkü Ocaklarının kendi ürettiği çadırlarla çadır kentler kuracağını vurguladı

Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan büyük deprem sonucu tüm teşkilatları ile depremden etkilenen vatandaşların yardımına koşmak için yoğun bir çalışma başlattı.

ÜLKÜCÜLER SEFERBER OLDU

Ülkü Ocakları Kütahya İl ve İlçe teşkilatları başlattıkları yardım çağrılarıyla Kütahya genelinde yardım tırlarını hazırlayarak deprem bölgelerine ulaştırırken, İl ve ilçe merkezlerinde kurulan koordinasyon merkezlerinde de teşkilat mensubu genç ülkücüler yardım faaliyetlerine gönüllü katılarak çalışmaların hızlanması adına seferber oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni;” Türk milleti olarak hepimizi derin yasa boğan deprem haberini alır almaz, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendi’nin de talimatlarıyla tüm teşkilat mensuplarımızla harekete geçerek yardım faaliyetlerimizi başlattık.İl ve İlçe Ocaklarımızla birlikte gerek ülküdaşlarımızdan gerek vatandaşlarımızdan gelen yardım malzemelerini deprem bölgelerine ivedilikle ulaştırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ’

Ayrıca gerek Kütahya Belediyesi gerek ilçe belediyelerinin yardım organizasyonlarında da genç ülkücülerin gönüllü olarak yardım ettiğini vurgulayan Bükni, “Her kardeşimiz yardımların bir an önce bölgeye ulaşması için elinden geldiğince çaba sarfetmektedir. Allah tüm vatandaşlarımızdan ve günüllü çalışan kardeşlerimizden razı olsun. Allah’ın izni, devletimizin ve aziz milletimizin desteğiyle en kısa zamanda yaraları birlikte saracağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinden Ülkü Ocakları’nın teşkilatlarının olduğu gibi Kütahya’dan da teşkilat mensuplarının bölgede arama kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak katıldığını belirten Bükni, Ülkü Ocakları Genel Merkezinin deprem bölgelerinde AFAD koordinasyonunda kendi ürettiği çadırlarla çadır kentler kurmak için hazırlandığını da belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *