YENİDEN REFAH PARTİSİ İL BAŞKANI GEZGİN “NERDE BU DEVLET” DİYENLERE SESLENDİ: DEVLET BU MİLLET!

941

Şu an siyaset değil depremin yaralarını sarmak için birlik beraberlik zamanı olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Devlet nerede?” deniyor. Devlet biziz arkadaşlar; devlet ve millet biz hepimiziz” dedi. Gezgin, depremden “her zamanki” gibi ders almak gerektiğine de vurgu yaptı.

Deprem bölgesine kısa sürede ulaşarak depremzedeler yaralarını sarmak için teşkilatı ile birlikte büyük emek veren Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya’ya dönüşünde basın mensupları ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaraları sarmak için deprem bölgesinde aktif görev alan Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya’ya döndüğünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘ÇADIRKENTLER KURACAĞIZ’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın emri ile depremden etkilenen 10 ile birer genel başkan yardımcısı atandığını ifade eden Gezgin, “Bu 10 ili onlar koordine etti. Bunun yanında  depremden etkilenmeyen 71 vilayet 10 il ile kardeş şehirler ilan edildi. Sürekli iletişim halinde kalarak o ilçelerin dağ köylerine varıncaya kadar ne eksiklikleri olduğunu sürekli takip ettik, günbegün malzemeleri yolladık eksikleri çözmeye çalıştık.” İfadelerini kullandı. Bölgede yaşanan barınma ihtiyacına dikkat çeken Gezgin, teşkilat olarak şu anda da çadır kentler kurmaya çalıştıklarını İstanbul teşkilatının 100 çadırlık bir kent kuracağını açıkladı.

Depremden “her zamanki” gibi ders almak gerektiğini belirten Gezgin, deprem senaryoları çizip o senaryoların oynanması ve planların afet olmadan belirlenmesi gerektiğini vurguladı. 

‘SİYASETİN ZAMANI DEĞİL’

Depremin hemen ardından bazı siyasi parti liderlerinin açıklamalarını kınadığını dile getiren Gezgin, “Devlet nerede?” deniyor. Devlet biziz arkadaşlar; devlet ve millet biz hepimiziz. Evet, yönetimle ilgili yanlışlar var mı? Var. Biz de tespit ettik, biz de notlarımızı aldık. Ama bugün bunları konuşacak zaman değil. Siyaset zamanı gelir, fikrîlerimizi düşüncelerimizi o zaman tekrar konuşuruz. Şu an siyaset değil birlik beraberlik zamanı. Bir sürü eksiklik var çok geniş bir coğrafyaya yayılmış bir depremden bahsediyoruz. Kolay kolay bir ülkenin tek başına altından kalkamayacağı bir afetten bahsediyoruz. Şu an yaraları bir an önce sarıp önümüze bakma tekrar ayağa kalkma dönemi. Kim ne yapabilir neyin ucundan tutabilir. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Biz çalışmalarımız Yeniden Refah Partisi olarak çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘HEMEN KOORDİNE OLDUK’

Depremin olduğu ilk günün sabahında “ne yapabiliriz” diye kısa bir toplantı yaptıklarını açıklayan Osman Gezgin, “Hemen bir yardım kampanyasına başlayalım istedik. Yardım kampanyasının birkaç gün süreceğini düşünüyorduk ama 13-14 saat içinde vatandaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızın farklı farklı ürünlerle doldurduğu bir kamyon hazırlandı. Erzak hazır olunca hemen oraya nakletmemiz gerekti, bölgeye hareket ettik. Malzemelerin içinde kömür, su, battaniye, polar, kıyafet, tüp, çocuk maması, bebek bezi, kadın ihtiyaç malzemeleri, kuru gıda inşaat malzemeleri, atıştırmalıklarla dolu toplamda iki tır muhtelif malzeme ile bölgeye intikal etmiş olduk. Bunların yanında bizimle birlikte iki tane mobil çorba seyyar minibüs hareket etti. Bu sayede farklı farklı ilçelerde insanlarımıza çorba yapabildik. Bununla birlikte arkamızdan iki kamyonet ekmek ve sandviç arabası geldi. Dağıtımlarını gerçekleştirmiş olduk. Ayıca 3 ticari otomobil inşaat işçisi partili kardeşlerimiz deprem bölgesine gidip farklı farklı enkaz kaldırma noktalarına ulaştı. Powerbank, tıbbi malzeme gibi malzemeleri de hayırsever vatandaşlarımızın getirdiği oraya götürüp deprem bölgesine götürdük.” Dedi.

‘ELBİSTAN HAYALET ŞEHİRDİ’

Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece oraya ulaştıklarını dile getiren Gezgin, “İlk başta Malatya’ya gittik çorbamızı dağıttık. Şehirde depremden en fazla etkilenen ilçe Akçadağ’da depremzedelere çorba ikram ettik. İnsanlar “iki gün aradan sora ilk defa boğazımızdan sıcak bir şey geçti” diyerek Kütahyalı hemşerilerimize teşekkür ettiler. Akabinde Elbistan üzerinden Maraş a ulaştık. Elbistan tamamıyla bir hayalet şehir gibiydi. Neredeyse hiç durabilecek bir yer kalmamıştı. Ciddi bir enkazdı. Kahramanmaraş merkeze geldik. Hemen enkaz bölgelerinde sıcak çorba ikramına başladık. En çok istenen şey çorbaydı, hava çok soğuktu.10 kişi gittik merkez ilçe başkan yardımcılarımız, il başkan yardımcılarımız olarak. Farklı kollardan çorba dağıttık. Enkazın bir noktasında bir çocuğun annesi çorba almış ben de bir taraftan verdim. Çocuk arkamdan gelip “Abi bu çorbayı geri al benim annem almış” dedi. Çok duygusal bir andı.” İfadelerini kullandı.

‘DÖNDÜK AMA AKLIMIZ ORADA’

Bölgenin çok zor ve sıkıntılı bir durumda olduğunu söyleyen Gezgin, “Allah bir daha göstermesin. İl başkan yardımcımız Mehmet Yalçın aşçıdır kendisi. Onu bıraktık orada hala gönderdiğimiz erzaklarla hala 1000 kişiye 3 öğün 3 kap sıcak yemek veriyoruz Geldik ama aklımız hala orada.” Dedi.  Çalışmaların devam ettiğini bundan sonra da devam edeceğini belirten Gezgin,  Parti liderlinin deprem sürecinde ilk günden beri yapmış olduğu provokatif açıklamaların kendilerini bizi çok rahatsız ettiğini vurguladı.

‘PROVOKATİF AÇIKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ’

Siyasetin yapılacağı zaman ve yapılmayacağı zaman olduğuna dikkat çeken Gezgin, “Şu anda siyaset yapma zamanı değil, birlik beraberlik zamanı bu liderleri buradan şiddetle kınıyorum. Ana muhalefet parti liderinin çıkıp ilk aşamada “yönetemiyorsunuz çekilin” demesi; Bir parti liderinin “Falan partililer kurtarılıyor başka partililer kurtarılmıyor” demesi, yine başka bir parti liderinin “Burada tuvalet yok duş yok diye bas bas” bağırması, başka bir milletvekilinin “Bu devlete isyan etmek gerek” demesi, kabul edilemez.” Şeklinde konuştu.

‘TÜRK MİLLETİ BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİR’

Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın duasında bulunan Osman Gezgin, “Orada hayatını kaybedenler inşallah şehit sevabına nail olmuştur. Yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar ihsan ediyorum.” Dedi. Yaşanan büyük acılara değinen Gezgin, yüce Türk Milletinin çok büyük olduğunu bin yıllardır çok büyük badireler atlattığını allahın izniyle bunundan üstesinden gelip ve tekrar büyük Türkiye’ye doğru yol alacağımızı belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *