‘YORULDUK DEME LÜKSÜMÜZ YOK’

2485

Depremzedelerin ilaç ihtiyacına çare olmak için afet bölgesinde bulunan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, eczacıların bağışları ile ilaca ihtiyacı olan, kronik hastalığı olan depremzedelere, uzun saatler çalışan gönüllülere ücretsiz ilaç verdiklerini belirtti. Ceylan, “Burayı gördükten sonra yorulduk deme lüksümüz yok.” dedi

Gönüllü olarak afet bölgesinde görev yapan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, Gazeteci Cüneyt Özdemir’e depremzedelerin ilaç ihtiyacının nasıl karşılandığını anlattı.

‘ECZACILARIMIZ İLAÇ BAĞIŞLIYOR’

Türk Eczacılar Birliği Bölgesi koordinesinde Hatay’da hizmet verdiklerini ifade eden Cahit Ceylan, “İlaç sıkıntımız Türk Eczacılar Birliği tarafından eczacılarımızın yaptığı bağışlarla gideriliyor. Biz eksiklerimizi söylüyoruz eczacılarımız gönderiyorlar. Şu anda çok büyük bir ilaç sıkıntımız yok eczacılarımız sağ olsun” dedi.

Gönüllü eczacılardan oluşan 20 kişilik ekibin günbegün afetten etkilenen illere gelip üç gün bölgede kalıp hizmet verdiğini açıklayan Ceylan, “Değişim yaparak, tamamen gönüllük esasıyla eczacılar ilaçları, ücretsiz bir şekilde afetzedelere ulaştırılıyor” dedi. Gerekli ihtiyaçlara yönelik hareket ettiklerini belirten Ceylan, İl Sağlık Müdürlüğü Binasının enkazı önünde hizmet verdiklerine değindi.

‘UZUN SAATLER ÇALIŞAN

EKİPLERİN DE İHTİYACI OLUYOR’

Kronik rahatsızlığı olan depremzedelerin kendi ilaçlarını bildiğini ifade eden Ceylan, “Polisimiz askerimiz, enkaz kurtarma çalışmalarında görev alan arkadaşlarımız uzun saatler çalıştıkları için bir sürü hastalıkları ortaya çıkmaya başladı. Onlara gerekli olanı da sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘SALI GÜNÜ İLAÇ DAĞITMAYA BAŞLADIK’

Eczaneyi salı günü kurduklarını belirten Ceylan, “Gönüllü eczacılar sabah 8’den akşam 11’e kadar çalışıyor. Burayı gördükten sonra yorulduk deme lüksümüz yok. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

54 tane Eczacı Odası ile birlikte Türk Eczacılar Birliği vatandaşın her sorununda yanında olduğunu vurgulayan Ceylan, “Eczacılarımız bağış yapıyor. Türk eczacılar birliği ihtiyaç olan ilaçları bizden öğrenip en yakın depolardan buraya ulaştırıyor” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *