‘AKLA VE BİLİME UYACAĞIZ’

270

İlk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalındığını, yardımların koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirildiğini, Mehmetçiğin kışlalarında bekletildiğini ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, “İktidarımızda şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz, imar aflarına son vereceğiz. Akla ve bilime uyacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, deprem gündemli bir basın açıklamasında bulundu.

Deprem felaketinde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Aksaz Şahbaz, depremin ilk gününden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma sürdürdüklerini belirtti.

MEHMETÇİK KIŞLADA BEKLETİLDİ

SOSYAL MEDYAYA YASAK GELDİ

İktidarı depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamakla suçlayan Aksaz Şahbaz, “En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır.  Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluk çıkarılmıştır.” Dedi.

Yıkımın boyutunun saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer aldığını bu ağır yıkıma rağmen bir kişinin bile istifa etmediğini belirten Aksaz Şahbaz, sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararını da eleştirdi. Aksaz Şahbaz, üniversiteler derhal açılması gerektiğini vurguladı.

‘DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR’

İktidarın felaketleri fırsata çevirmeye çalışarak  kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yaptığını dile getiren Aksaz Şahbaz, “Seçimler zamanında olacaktır. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de, YSK’nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Deprem, bu köhnemiş zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de yıkılışı olmuştur. Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır.” İfadelerini kullandı.

‘İMAR AFLARINA SON VERECEĞİZ’

Tek adam zihniyetinin değişmesi gerektiğini söyleyen Aksaz Şahbaz, “Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle, doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye’yi hızla toparlayacağız. Yeni bir çizgi çekeceğiz. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İmar aflarına son vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız. Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız. Akla ve bilime uyacağız. Refah dolu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *