KÜTAHYA OSB KAHRAMANMARAŞ ERKENEZ OSB İLE EŞLEŞTİRİLDİ: DEPREMZEDELERE OSB DESTEĞİ

1037

Organize bir yardımlaşma için Kahramanmaraş Erkenez OSB ile eşleştirilen Kütahya OSB’de depremzedeler için gıda maddesi ve iç çamaşırı üretildiğini ifade eden Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, yatırımcılarının KUTSO tarafından düzenlenen konteyner kent kampanyasına 76 konteyner ile destek verdiklerini de açıkladı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) yaptığı çalışmalar ile depremden en fazla etkilenen illerdeki 23 OSB iki halka halinde ülkedeki diğer OSB’ler ile eşleştirildi. Çalışma kapsamında Kütahya OSB, ikinci halkadan Kahramanmaraş Erkenez OSB ile eşleştirildi.

  • Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin acısı ile sarsılan Türkiye’de yaraları sarmak için toplumun her kesimi devreye girdi. Türkiye’de devam eden yardım seferberliğine 81 ildeki OSB’lerde depremzedeler için üreterek destek veriyor.

‘HEM ÜRETİMİ HEM YARDIMLARI KAPSIYOR’

Eşleştirme hakkında açıklamalarda bulunan Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, Kütahya OSB’nin depremzedelere verdiği desteklere de değindi. Eşleştirmenin hem yardım faaliyetleri hem de üretim faaliyetlerini kapsayacağını ifade eden Eskioğlu, “Bu eşleştirme her şeyi kapsıyor. Şu ana kadar bize bir talep gelmedi ancak herhangi bir talepte elimizden geleni yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı

Kütahya OSB’nin de depremin ilk anından itibaren bölgeye yardıma odaklandığını dile getiren Eskioğlu, “Şuan depremzedelerin ihtiyacı olan bazı gıda maddeleri ve iç çamaşırı Kütahya OSB’den üretiliyor depremzedeler için üretiliyor” dedi.

KAMPANYAYA KÜTAHYA OSB’DEN

76 KONTEYNERLIK DESTEK

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KUTSO)  düzenlediği “Hatay’da 1000 Konteynerdan Oluşan Kütahya Kardeş Kent Kuruyoruz” kampanyasına verdikleri destekten de bahseden Eskioğlu, “Şu ana kadar yatırımcılarımız 76 konteyner ile kampanyaya destek verdi” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinin yaralarını daha koordineli ve etkin çözmek amacıyla depremden en fazla etkilenen 5 İl; Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki 23 OSB; Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) yaptığı çalışmalar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile diğer OSB’lerle eşleştirildi. 5 ildeki 23 OSB, kendi şehirlerindeki ihtiyaçları öncelikli olarak eşleştirildikleri OSB’lerle irtibat halinde gidermeye çalışacaklar.

BAŞKANLAR TOPLANDI

OSBÜK tarafından başlatılan eşleştirme programı kapsamında Kahramanmaraş’tan sorumlu birinci halka ve ikinci halka OSB’lerin başkanları ile toplantı yapıldı. Kahramanmaraş’taki OSB’lerin acil konteyner ihtiyacı, fabrikaların üretime geçmesi ve insan kaynağı gibi konuların istişare edildiği toplantıda, yardımların nasıl koordine edileceğine ilişkin görüş alışverişinde de bulunuldu.

Eşleştirme kapsamında Kahramanmaraş Erkenez OSB, 1. Halka OSB’lerden Kayseri Mimar Sinan OSB 2. Halkla OSB’lerden Düzce OSB ve Kütahya OSB ile eşleştirildi.

‘DAHA YAKIN OBS’LER BİRİNCİ HALKADA’

Eşleşme kapsamında afet bölgesinde depremzedeler için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, eşleştirmedeki ikinci halka, birinci halka ayrımına da açıklık getirdi. Eskioğlu, “Birinci halka bölgedeki OSB’lere daha yakın OSB’lerden seçildi. İkinci halka OSB’ler ihtiyaç halinde hemen devreye girecekler” Dedi.

KÜTAHYA OSB DEPREMİN

İLK GÜNÜNDE HAREKETE GEÇTİ

Depremin ilk gününde hızlı bir organizasyonla yatırımcıların desteği ile afet bölgesine çok sayıda yardım tırı yolladıklarını ifade eden Eskioğlu, Kütahya OSB arama kurtarma ekiplerini canlar kurtardığı iş makinelerinin ise hala afet bölgesinde olduğunu belirtti. Eskioğlu, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa duasında bulunarak tüm Türkiye’ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *