109 KÖY’DEN DEPREM BÖLGESİNE TAM DESTEK

238

11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Kütahya muhtarları, ilk günden beri bölgeden yardımını eksik etmedi. Güzel bir dayanışma örneği gösteren Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği 1 Milyon TL nakdi, 10 tır da giyim, gıda ve hijyen malzemesi göndererek deprem bölgesine desteklerini hiç esirgemediler.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği devam ediyor. Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği depremin yaşandığı günden bu yana merkeze bağlı köy muhtarlarıyla 1 Milyon lira nakdi 10 tırda giyim, gıda ve hijyen malzemesi göndererek depremzedelere merhem olmaya çalışıyor.

‘ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği çatısında organize olan Kütahya Merkeze bağlı köy muhtarları deprem bölgesine olan yardımlarına devam ediyor. Kütahya’nın 109 köyü olarak depremzedelerin yanında olduklarını kaydeden dernek başkanı Hasan Demir, depremlerin yaşandığı ilk günden bu yana Kütahyalı muhtarlar olarak yardım faaliyetlerine her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Depremin yaşandığı ilk saatler itibariyle 109 köyden 1 milyon nakdi, 10 tır ise giyim, gıda ve hijyen malzemesinin AFAD koordinesinde bölgeye gönderildiğinin altını çizen Demir, “Bu güne kadar ilk etapta toplam 109 köyde 1 milyon nakdi yardım, 10 tır gıda, kıyafet ve hijyen malzemesi bölgeye gönderildi. Bölge halkının yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

‘GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ HALA DEPREM BÖLGESİNDE’

Köylerde muhtarların desteğiyle gönüllü tesisat ve elektrik ustalarıyla AFAD tarafından kurulan çadır kentlerde wc ve temiz su bağlantılarının yapıldığını anlatan Başkan Hasan Demir, “köylerden oluşan gönüllü tesisat ve elektrik ustalarıyla Hatay’da Salam camii, stadyum , Millet Bahçesi ve Primemal AVM’de kurulan çadır kentlerin WC, banyo ve temiz su hattı ihtiyacını karşılayarak depremzedelerin yanında olduk. Şimdi ise hijyen malzemesi desteğimiz sürüyor. İnşallah bu sayı artacak. Ayrıca Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği olarak depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde arama-kurtarma ve yardım dağıtma faaliyetlerine Demirciören, Dedik ve Kınık muhtarlarımızla birlikte katıldık. Bunlara ilaveten köylerimizde bulunan iş makinesi sahiplerine çağrı yaparak deprem bölgelerine bu makinelerin ulaşmasını sağladık ve hala deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

“BİR MUHTARIMIZ DEPREMZEDELERE YARDIM PARASI YATIRMAYA GİDERKEN VEFAT ETTİ”

Merkez İshakçılar Köyü Muhtarı Mustafa Ayaz’ın köyünde depremzedeler için topladığı yardım parasını gönderirken kalp krizi geçirerek vefat ettiğini hatırlatan Başkan Demir şunları kaydetti, “Vefat eden muhtarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Çalışmalarımıza destek olan tüm muhtarlarımıza ve halkımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile yaşanan Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Biz büyük bir ülkeyiz ve yaraları hep birlikte saracağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.” BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *