DEPREMZEDELER İÇİN DÜZENLENEN KERMESE YOĞUN KATILIM: KÜTAHYA BİR KEZ DAHA KENETLENDİ

484

Depremzedeler yararına düzenlenen kermes Kütahyalılar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Kermesin açılışında konuşan Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “İnşallah bundan sonra 50 bin şehidimiz anısına, depremin öldürmeyeceği tedbirleri alırız” Dedi. Kütahya protokolü de kermese büyük bir destek verdi

6 Şubat sabahından beri Kütahya’da depremzedeler için düzenlenen yardım faaliyetlerinin biri bitmeden biri başlıyor. Son olarak Kütahya Valiliği ve kamu kurum ve kuruluşlar, belediyeler, STK’ların katılımı ile Sera AVM’de düzenlenen kermeste, yöresel ürünler, yiyecek, içecek, hediyelik eşya, el emeği ürünler satışa sunuldu.

Telekonferans yöntemi ile açılışa katılan Kütahya Valisi Ali Çelik, yaşanan deprem felaketinden sonra herkesin birlik zamanı diyerek hep birlikte çalıştığını belirtti. Yardım seferberliğine destek veren tüm Kütahyalılara teşekkür eden Çelik, “Hep birlikte bu süreci atlatacağız” dedi.

‘50 BİN ŞEHİDİMİZ ANISINA TEDBİR ALALIM’

Kermesin açılışında konuşan Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “İnşallah zor zamanda gösterdiğimiz bu birlikteliği iyi zamanda devam ettiririz. İnşallah bundan sonra 50 bin şehidimiz anısına, depremin öldürmeyeceği tedbirleri alırız” Dedi. Depremin bir gerçek olduğunun altını çizen Güney, bize kalanın bilimin yönlendirmeleri ışığında tedbir almak olduğunu vurguladı. 

Deprem nedeniyle Kütahya halkının ne kadar yardımsever olduğunun anlaşıldığına dikkat çeken Güney, “Bunun devamı olarak da bugün burada Türkiye’nin belki de en büyük kermesini yapıyoruz. Elde edilen gelir bölgeye gönderilecek. Kermeste satılmayanlar da ilimizdeki depremzedelere destek olacak” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN IŞIK ÇAY STANDININ BAŞINA GEÇTİ

Kütahya protokolü, açılışın ardından kermes stantlarını gezerek hem destek için teşekkürlerini sundu hem de alışveriş yaptı. Kermeste Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık stantlardan birinin başına geçip çay satışına destek oldu. Depremzedelere destek olmak isteyen Kütahyalılar kermese yoğun ilgi gösterdi.

Kütahya Valiliği himayesinde Kütahya merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm kamu kurum, kuruluş, belediyeler, STK’lar, özel sektör ve vatandaşların desteği ile Cumartesi ve Pazar günü kermes düzenlendi. Sera AVM’de açılışı yapılan kermese Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, Vali Ali Çelik’in eşi Neziha Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın eşi Fatma Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

‘YARIM KALAN SEVGİLERİ VARDI’

Kermesin açılında kürsüye çıkan Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, “11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremlerinde 45 bin can kaybının yaşandığını hatırlatarak “Bizim inancımıza göre onlar hükmen şehittir. Hayatını kaybedenler kiminin eşi, kiminin çocuğu, kiminin anası babası yarım kalan sevgileri var” dedi. Güney, hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara şifa geride kalanlara sabır diledi.

İnsanların depremzedelere destek olmak için elinden geleni yaptığını kiminin kumbarasını kiminin kulağındaki küpesini yolladığını ifade eden Güney, “Deprem bize gösterdi ki tüm dünya insanları birlikte hareket etmek zorunda. Dünyanın dört bir yanından ülkemize hem arama kurtarma hem yardım için ülkeler destek oldu.” şeklinde konuştu. Vali Ali Çelik’in yaklaşık 3 bin personel ile hala bölgede olduğunu belirten Güney, ilimizdeki 6 bin 500 depremzedenin 2 bin 500’ünün ilçelerimizde olduğunu dile getirdi. Depremzedelerin Kütahya’da uzun süre kalacağı öngörüsünde bulunan Güney, Kütahyalılara yardımlaşmanın dışında onlarla empati kurmanın ve kardeşlik göstermenin öneminden bahsetti.

‘YARDIMLAR DEVAM ETMELİ’

Tüm Kütahya’da Kütahya Valiliği, belediyeleri, tüm kamu kuruluşları, STK’lar, iş dünyasının yardım seferberliği gösterdiğini belirten Güney, Sera AVM yönetimi başta olmak üzere elini taşın altına koyan herkese teşekkür etti. Günay, bölgeye yardımların devam etmesinin çok önemli olduğunu da vurguladı.

Vali Ali Çelik’ın eşi Neziha Çelik koordinatörlüğünde başlatılan ‘Depremzedelere Yardım Kermesi’nin Kütahyalılar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Alim Işık, “Böyle zor zamanda tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde böyle bir kermese katılmasını çok anlamlı buluyorum. En önemlisi buraya gelip buradan alışveriş yaparak bunların parasının deprem bölgesine gitmesini sağlayacak vatandaşlarımız. Kütahya birlik beraberlik içerisinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” ifadelerine yer verdi.

Kütahya İl müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasının ardında kermesin açılış kurdelesinin kesildi. İl protokolü Kütahya’nın her yerinden kurum, kuruluş, derneklerin kurduğu stantları gezdi ve alışveriş yaptı.

FORMA 4 BİN TL’YE SATIN ALDI

Yoğun bir katılımın olduğu kermese Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Tavşanlı stantlarından birinde tüm futbolcuların imzası ile TKİ Tavşanlı Linyitspor forması satışa sunuldu. Formayı satın alan bir yardımsever, “Formanın fiyatı paha biçilmez biz sembolik 4 bin TL gibi bir fiyat verdik. Kermeste toplanan yardım umarım depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsa sarar” ifadelerini kullandı.

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı kermese hazırlanmak için önce bir toplantı yaptıklarını ifade eden Hv.P.Alb.Sadık Tuncel’in eşi Nevin Tuncel, “Tüm personelin katılımı için ana birlik komutanı eşleri ile görüşme yapıldı. Tüm personele duyuru yapıldı herkes gönüllük esası ile elinden gelen tüm katkıyı sundu. Toplantılar yaptık 2 gündür de gelen ürünlerimizi fiyatlandırdık. Yoğun bir katılım var çok mutlu oluyoruz. Herkes canı gönülden katkı sundu. Umarım depremzedeler için güzel bir katkı sağlarız” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN CİĞERİ YANDI’

Polis Eşleri Derneğinin kurduğu stantta depremzedelere destek olmak için özenle hazırladıkları yemekleri sattıklarını ifade eden Emniyet Müdür Yardımcısı Eşi Figen Çakmak, “Türkiye’nin ciğeri yandı, biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Umarım oradaki kardeşlerimize canlarımıza biz de bir merhem olabiliriz.” Dedi.

KSBÜ standında görevli Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman Altınay, Üniversitemizde gerekli duyurular yapıldı, duyarlı her insan ufak tefek bir şeyler gönderdi standımız için.” Dedi. Altınay, yardım seferberliğinde öğrencilerin kendilerinin eli ayağı olduğunu ifade ederek hepsine sonsuz teşekkür ettiklerini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *