EYT SEVİNCİ: EYT YASA TEKLİFİ TBMM’DE KABUL EDİLEREK YASALAŞTI

421

Hasretle emekli olmayı bekleyen EYT’liler kararın, TBMM’de yasalaşması ile muradına erdi. Kütahyalı EYT’liler de kararı sevinçle karşıladı. Kurdukları sosyal medya gruplarından birbirlerini tebrik eden EYT’liler, kafalarındaki bazı soru işaretlerinin giderilmesi için kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyor

KÜTAHYA’NIN VEKİLLERİ MECLİSTEYDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı. İlk etapta 2,5 milyon, toplamda 5 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT ile İlgili Kanun Teklifinin yasalaştığı Genel Kurulda Kütahya Milletvekilleri de “kabul” oyu verdiler.

E DEVLET’TEN DİLEKÇE İMKÂNI

Yasalaşan kanun teklifine göre; 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın 5 Bin prim gününü tamamlamak ve erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabilecekler. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlandığı günden itibaren, koşulları yerine getirmiş olan EYT’liler mart ayının herhangi bir gününde emeklilik dilekçesi verebilecekler. EYT’lilerin emeklilik dilekçelerini sosyal güvenlik merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden yapabilmeleri amacıyla gerekli altyapı da hazırlandı.

Kütahya’da hasretle emekli olmayı bekleyen vatandaşlar EYT teklifinin yasalaşmasını büyük bir sevinçle karşıladı. Sosyal medyada kurduklarını sayfalarda birbirlerine hayırlı olsun dileğinde bulunan vatandaşların sevincine merak da eşlik etti.

‘EMEKLİ MAAŞIMIZ KAÇ TL OLACAK?’

EYT’nin yasalaşması ile en çok merak edilen soru ‘Emekli maaşımız kaç TL olacak? Yaklaşan Bayramda İkramiye alabilecek miyiz?’ oldu. Birbirlerine sistemde görünen maaşı soran Kütahyalı EYT’liler, teklifin yasalaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Uzun zamandır kararı bekleyen bazı Kütahyalılar ise sevinmek için kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyor.

Sosyal medyadaki yorumlarda EYT şartlarını taşıyanların sevincinin yanında ilk kez 2000’de sigortalı olarak haktan yaralanmayı kıl payı kaçıran ve uzun süredir yasanın çıkmasını beklerken şu anki emeklilik şartından çok daha fazla çalıştığını belirtenlerin tepkisi de yer aldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *