ŞEHİRİÇİ ULAŞIMA ZAM

1051

Belediye Meclisinden alınan kararla Kütahya’da tam bilet 7 Lira 50 Kuruş, ilkokul ve lise öğrencisi ücreti 5 Lira oldu. Başkan Işık, Kütahya’ya gelen depremzede vatandaşlara ücretsiz şehir içi ulaşım desteği verileceğini belirterek “Kütahya Valiliği’nden depremzede belgesini alan vatandaşlarımız ücretsiz taşınacaktır.” Dedi.

Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 3. Olağan Toplantısında yeni otobüs fiyat tarifesi oy birliği ile kabul edildi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Geçtiğimiz ay düzenlenen Belediye Meclisi Toplantısında Plan Bütçe Komisyonuna devredilen otobüs fiyat tarifesi, Mart ayı Belediye Meclisi toplantısında gündem maddelerinden biri oldu. Mecliste açıklamalarda bulunan Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Kutlu, akaryakıt zamları, sigorta bedelleri, asgari ücret zamları göz önüne alınarak çalışmalarda bulunan komisyonun teklif ettiği otobüs ücretlerini açıkladı.

İŞTE YENİ TARİFE

Oy birliği ile alınan karara göre; 6,25 TL olan tam biniş 7,50TL; 3,75 TL olan İlkokul Lise öğrencisi binişi 5 TL; 4,75 TL olan üniversiteli 6 TL, 4TL olan ikamet kartlı binişi 5 TL, 7,50 TL olan karekodlu bilet fiyatı 8,50 TL’ye yükseldi. 2,50 TL olan aktarma fiyatı 3 TL, 2TL olan üniversite içinde hizmet veren 16no’lu hat 2,50 TL’ye çıktı.

DEPREMZELERE ÜCRETSİZ

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM DESTEĞİ

Mayıs ayı sonuna kadar 65 yaş üstü ve diğer serbest binişlerde biniş sayısına göre devletin verdiği katkının dışında kalan katkının tamamını Kütahya Belediyesinin ödeyeceğini ifade eden Başkan Işık, “Şu anki verilere göre 7.5 TL’lik bilet 9TL’nin üzerine çıkacaktır. Buna ek olarak ilimize gelen depremzedelerin şehir içi ulaşımını bir dahaki düzenlemeye ve belediyemizin alacağı karara kadar otobüs esnafımız üstlenmiştir. Kütahya Valiliği’nden depremzede belgesini alan vatandaşlarımız ücretsiz taşınacaktır.” Dedi.

Kütahya Belediyesinin sonraki kararlarına göre depremzedelerin otobüs ücretlerini serbest biniş kartı desteğine ekleyebileceği belirten Başkan ışık, “Kararı alana kadar otobüs esnaflarının desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *