AKUK-DER KURULDU

381

20 yıldır ülkedeki depremlerde görev alarak çok sayıda vatandaşı hayata bağlayan DPÜ Arama Kurtarma Kulübü mezun üyeleri ve gönüllüleri, Arama Kurtarma Koruma Derneği’ni resmi olarak kurdu. 

Arama Kurtarma Koruma Derneği AKUK-DER Yönetim Kurulu bir basın açıklamasında bulundu

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depremin ardından 2003 yılında Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde gönüllü öğrenciler tarafından kurulmuş olan Arama Kurtarma Kulübü, 20 yıllık süreçte ülkemizde meydana gelen afetlere katılarak elinden gelen desteği afet bölgelerine taşındı ve taşımaya devam ediyor.

23 VATANDAŞI KURTARDILAR

Geçmişte ülkemizde meydana gelen; Elazığ, Simav, İzmir, Van depremlerinde, Soma maden kazasında arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan ekip, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan Kahramanmaraş depreminde de hızla organize olarak harekete geçmiş ve depremin 22. saatinde enkaz çalışmalarına başladı, toplam 23 vatandaşını hayata bağlamaya vesile oldu.

‘TECRÜBELERİMİZİ DAHA VERİMLİ KULLANACAĞIZ’

AKUK Arama Kurtarma Koruma Derneği’nin yaptığı basın açıklamasında “Arama Kurtarma Kulübü mezun üyeleri ve gönüllüleri olarak, ülkemizin farklı bölgelerinde hayatlarını sürdüren bizlerin edindiği tecrübe ve yaşanmışlıkların etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi adına, 27 Şubat 2023 tarihi itibariyle resmi olarak Arama Kurtarma Koruma Derneği’ni (AKUK) kurmuş bulunmaktayız.”

“Derneğimiz gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta üzerine düşen görev ve sorumlulukları, sahip olduğu donanımlı personel ve geliştirdiği etkin politikalarla yerine getirmeye devam edecektir.” İfadelerine yer verildi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *