DEPREMZEDELER İLAÇ FİYAT FARKI ÖDÜYOR: ‘ACİL DÜZENLEME YAPILMASI GEREK’

2742

Depremzedelerin ilaç fiyat farkı ödemek zorunda kaldığını açıklayan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, “Bazı ilaçlarda farklar çok yüksek. SGK ve Sağlık Bakanlığının acil olarak depremzede vatandaşlardan ilaç fiyat farklarının alınmaması ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirmeleri lazım” dedi.

DEPREMZEDELERE KOD TANIMLANDI

Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, depremzede vatandaşların ilaç teminlerinde düzenleme gerektiğini belirtti. Depremzedeler için Sosyal Güvelik Kurumu’nun (SGK) bir kod tanımladığını belirten Cahit Ceylan, tanımlanan kod sayesinde kronik rahatsızlığı olan depremzede hastaların, ilaçlarını doktora gitmeden; ayaktan hastaların ise reçete yazdırıp eczaneden alabildiğini açıkladı.  

İKİ ÜCRET KALEMİ KARŞILANIYOR

SGK’nın eczacı reçetelerine üç ücret çıkarttığına değinen Ceylan, “Birisi muayene katkı payı, ikincisi çalışanlarda yüzde 20 emeklilerde yüzde 10 olmak üzere ilaç katılım payı, üçüncüsü ise ilaç fiyat farkları” dedi. SGK’nın depremzedelerden muayene katkı payı ve ilaç katılım payının alınmaması konusunda bir adım attığını ifade eden Ceylan, “Bu iki ücret depremzede vatandaşlara verilen özel kod girildiğinde ortaya çıkmıyor. Yalnız ilaç fiyat farkı dediğimiz ücret depremzede vatandaşlar için hala çıkıyor. Bazı ilaçlarda bu farklar çok yüksek.” İfadelerini kullandı.

‘TALEPLERİMİZİ İLETTİK’

Depremzede vatandaşların her şeyini yıkıntılarda bıraktığını hatırlatan Ceylan, “Bu ücretlerin onlardan talep edilmesi de doğru bir şey değil. Eczacıların da bu ücreti talep etmeden eczanelerini sürebilmeleri mümkün değil. Bu aşamada SGK ve Sağlık Bakanlığının çok acil olarak depremzede vatandaşlardan ilaç fiyat farklarının alınmaması ile ilgili bir düzenlemeyi hayata geçirmeleri lazım.” Dedi. Türk Eczacılar Birliği ve Eczacı Odalarının depremden 10 gün sonra ilgili kurumalara durumu ilettiğini dile getiren Ceylan, “Mağduriyetin kaldırılması için girişimleri yaptı. Ancak henüz herhangi bir düzenleme gerçekleşmediği için fiyat farkı depremzedelerden alınıyor biz bu farkı alınmamasını ve karşılanmasını istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *