GECİKMİŞ BİR YAZI

439

Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin kongresi yaklaşık iki hafta önce yalnızca cemiyet üyelerinin katılımıyla Belediye Sosyal Tesislerinde sade bir şekilde yapıldı.

***

Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Erkan Sağlam yeniden ve 3. kez oy birliği ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu da üç değişiklikle yenilendi.

***

Cemiyet Başkanı Sayın Sağlam’ı yazılı ve görsel basından uzun zamandır tanırım. Deneyimi ve birikimi olan iyi bir gazetecidir. İlk göreve seçildiğinden bu yana Kütahya basını ve meslektaşları adına titiz ve ciddi bir gayretin  içerisinde oldu. Bugüne kadar çeşitli organizasyonları hayata geçirdi. Dileğimiz önümüzdeki süreçte de bu tür gayretlerin artarak ve çeşitlenerek devam etmesidir.

***

Şu anda il genelinde günlük ve haftalık yayın yapan 30’a yakın gazete,  2’si aktif 4 televizyon, 5 radyo.. İnternet üzerinden yayın yapan haber siteleri.. Ulusal basın ve haber ajansı temsilcileri bulunuyor.

Bunlardan 9’u günlük, 11’i haftalık gazete.. 2’si aktif 3 televizyon, 4 radyo.. Bazı Haber ajanslarının temsilcileri ve internet haber siteleri il merkezinde yayın ve çalışmalarını sürdürmektedir.

***

Bizler basını hangi aralar hatırlar ve ne derece önemseriz ?

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde..

24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının yıldönümünde..

22 Ekim Dünya Gazeteciler Gününde..

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününde..

Ayların sıralamasına takılmayın! Zira, 10 Ocak ve 24 Temmuz şıkları daha ziyade bilinip kutlanmaktadır.

Basını dolayısıyla gazetecileri bu iki tarihte hatırlar ve ziyaretler yaparız.

Bir de kuruluş yıldönümlerinde. O da ara sıra.

***

Basının önemi tartışılmaz. “Mevkute” niz tek sayfa da olsa kıymetlidir. Çünkü or/t/ada bir emek, bir çaba var.

Basın; halkın gözü, kulağı ve sesidir diyoruz. Kamu görevi yapmaktadır diyoruz. İş dünyasından siyasete, kültür sanattan spora, cemiyet hayatına kadar bulunduğunuz şehirde neler olup bittiğini en ince detayına kadar ancak yerel basından öğreniyoruz.

Öğreniyoruz da, basının özellikle de Anadolu Basınının kağıdından, kalıbına, boyasına.. Çalışanından dağıtımına kadar sorunları var ve bir çok gazete zor şartlarda yayınını sürdürüyor. Televizyon ve yerel radyolarda öyle.

Yerel basını umursamaz numarasına yatsak da, gelişen olaylar ve yöremizle ilgili nelerin yazılıp çizildiğini, hatta özelimizle alakalı bir haberin olup olmadığını merak etmekten de kendimizi alamıyoruz. En azından meraklıyız.

O zaman bu memleketin gazetesine, televizyonuna, radyosuna ve diğer yayınlarına sahip çıkmalı, önemsemeli ve desteklemeliyiz.

Yeri ve zamanı geldikçe konuyla ilgili yazmayı sürdüreceğiz.

Gözünüz, kulağınız ve sesiniz sağlıklı olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *