MİLLET PARTİSİ’NDE İL BAŞKANI MALLI GÜVEN TAZELEDİ: ‘UMUDUN ADRESİ MİLLET PARTİSİ’

427

Millet Partisi Olağan İl Kongresi’ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Önder, “Türk milleti ve Türkiye Çaresiz değildir. Çözüm de çarede Millet Partisidir. Yetişmiş kadroları ve Muhteşem Türkiye Projesi ile Millet Partisi önümüzdeki dönemin yeni umudunun adresidir.” dedi

Millet Partisi Kütahya İl Başkanlığının 12. Olağan İl Kongresi Bengisu Sosyal Tesislerinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Önder, Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Afyon İl Başkanı ve MKYK Üyesi Selahattin Genç, MKYK Üyesi Mehmet Kiraz, Yalova İl Başkanı Bilal Aydın, Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanı Kadir Abdal, İnşaat Mühendisi Fahri Sakarya katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşun ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığına MKYK Üyesi ve Bursa İl Başkanı Hüsamettin Akyıldız seçildi. Ardından kürsüye gelen İl Başkanı Ahmet Mallı teşkilat olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

‘ASRIN FELAKETİ DEĞİL ASRIN CEHALETİ’

Depremde vefat eden vatandaşlara rahmet, yararlılara acil şifalar ve tüm Türk Milletine geçmiş olsun temennisinden bulunan Ahmet Mallı, “Eğer biz bina inşa edeceğimiz yeri bilimsel verilere göre seçmez, inşaatta kullanacağımız malzemeden çalar. İnşaatları yetkililerimiz denetlemez, sık sık imar affı getirirsek kısacası usulüne uygun bina inşa etmezsek kendimize paramızla tabut hazırlamış oluruz. Bu kadar vatandaşımızın ölümüne yaralanmasına milyarlarca maddi kayıplarımızın olmasına rağmen Ülkemizi yönetenlerden hangi kademede olursa olsun bir Allahlın kulunun kendisinde bir sorumluluk olduğunu söyleyeni suçu üzerine alıp gereğini yapanı maalesef göremedik. Yunanistan’da bir tren kazasında 50 ye yakın vatandaş hayatını kaybettiği için Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti. Kahramanmaraş merkezli deprem asrın felaketi değil olamaz. Bunun adı olsa olsa asrın acziyeti, asrın yönetimsizliği ve asrin cehaleti olabilir.” İfadelerini kullandı.

‘DAVAMIZ BAYRAK DAVASIDIR’

Ülkemizde siyaset değil politika üretildiğini ifade eden Ahmet Mallı, “Merhum Genel Başkanımız Aykut Edibalı, mevcut politikaya şeytani politika adını vermiştir. Bizim yaptığımız politika değil rahmanı siyasettir. Biz siyaseti, ilme, ahlaka ve erdeme göre yönlendireceğiz. Bu gayeyi taşıyan, böyle bir çabada önderlik yapan Millet Partisi’ne, fikirlerinizle ve mesainizle destek bekliyoruz.” Dedi. Millet Partisi’nin büyük bir misyonu üstlenmiş bir dava partisi olduğunu vurgulayan Ahmet Mallı,  “Bizim davamız, din, devlet, vatan, millet, bayrak davasıdır. Türkiye, dışarıdan yabancı aklıyla değil, ülkenin gerçek sahipleri tarafından yönetilmelidir. Yerli ve milli olmayan siyaset çözüm üretemez.” Şeklinde konuştu. Vatandaşları Muhteşem Türkiye için Millet Partisine destek olmaya çağıran Ahmet Mallı, “Sayıların değil davaya adanan insanların mücadelesinin otağı olan Millet partisinin kutlu, şanlı mücadelesi ve dönemi bizleri, sizleri bekliyor. Türkmeneli, Kıbrıs, Kudüs ve Türkistan’ın ayağa kalkması için Millet Partisi ayağa kalkmalıdır. Bu davayı ihya etmek, Millet Partisini iktidara taşımaktır.” Dedi.

‘TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİL

ÇARE MİLLET PARTİSİ’

Ardından kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Önder, depremde kaybedilen binlerce insanın ardından Anadolu’nun kalbinin kan ağladığına değindi. Daha önceki depremlerden yeterli derslerin alınmadığını ifade eden Önder, kaybettiğimiz vatandaşlara allahtan rahmet diledi. Önder, “Kongreye Genel Başkanımız da katılacaktı. Ancak kendisi de bir depremzede.” Dedi. Mevcut iktidarın sorunlar karşısında çözüm kabiliyetini artık kaybettiğini muhalefetinde çareyi dışarıda aradığını, kendi aralarında bile uzlaşamaz bir görüntü içerisinde olduğuna dikkat çeken Önder; “Türk milleti ve Türkiye Çaresiz değildir. Çözüm de çarede Millet Partisidir. Yetişmiş kadroları ve Muhteşem Türkiye Projesi ile Millet Partisi önümüzdeki dönemin yeni umudunun adresidir. Önümüzdeki seçimlerde aziz milletimiz artık Yeter Söz milletindir diyecektir” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından gerçekleşen seçimlerde Millet Partisi İl başkanı Ahmet Mallı’nın hazırladığı il yönetim kurulu listesi oy birliği ile göreve getirildi. Seçimler sonucu yönetim kurulu üyeliklerine Muammer Sarıkaş, H. Avni Doğansoy, Muharrem Mutlu, Ömer Çavuş, Mehmet Pınar, Halil Sağlam seçildi. Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Sabahattin Göktekin, Ali Özağaç ve Zafer Altınışık seçildi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *