İLHAM VEREN KADINLARI MİNİKLER CANLANDIRDI

405

10 Türk, 4 yabancı öğretmen ve öğrencilerinin çalışmalarıyla hayata geçirilen “Montessori and Mathematics” projesine öncü olan Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık yaratan bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte kadının gücünü farklı alanlarda dünyaya duyuran kadınlar tanıtıldı

Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu’nun hayata geçirdiği “Montessori and Mathematics” e-Twinning projesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği ile dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye-Romanya ortaklığı ile başlatılan e-Twinning “Montessori and Mathematics”projesi 10 Türk, 4 yabancı öğretmen ve öğrencilerinin ile çalışmaları ile devam ediyor.

YABANCI ORTAKLAR DA BULUNUYOR

Kuruculuğu Zübeyde Hanım Anaokulu Anasınıfı Öğretmeni Ayşe Akkuş ve Orhangazi Cargill İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Çiğdem Uçak Ancak’ın yaptığı, yabancı ortakların da bulunduğu projede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yapılan ortak çalışma büyük ilgi gördü.

ROL MODEL KADINLARI CANLANDIRDILAR

14 ortağın farklı ülkelerinden öncü kadınlarının tanıtıldığı, öğrenciler rol model kadınları canlandırdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık yaratan projede Afife Jale, Zübeyde Hanım, Nene Hatun,Fatma Bacı,Hayme Ana,Sıdıka Avar,Halide Edip Adıvar, Şerife Bacı, Safiye Ali, Sabiha Gökçen,Maria Montessori,Frida Kahlo,Maria Curie,Gabrielle Bonheur gibi pek çok farklı alanda büyük başarılara imza atmış kadınlar tanıtıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *