KÜTAHYA BAROSU KADIN AVUKATLARI MÜCADELE DEVAM EDİYOR: 6284 UYGULANSIN

292

İçinde bulunduğumuz afet döneminde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamamasının yarattığı sancılara dikkat çeken Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu avukatları, 6284 sayılı Yasa’ya dokunulmamasını, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulmasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını talep etti.

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Komisyon üyesi Avukat Emine Vural Kandil tarafından yapılan basın açıklamasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bu yıl depremin yıkıcı gölgesinde, kaybettiğimiz canlar için mücadeleye devam ederek karşılandığı belirtildi.

‘ONLARCA KADIN KATLEDİLDİ’

Afet döneminde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamamasının yarattığı sakıncaların, deprem felaketinden sonra çok daha vahim ve net bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Emine Vural Kandil, geçtiğimiz 1 yıl içerisinde kadınların haklarına erişimi için atılan adımların birer birer geriye gittiğini belirtti. Emine Vural Kandil, “İstanbul Sözleşmesi için alınan yargı kararları, küçük yaşta bir kız çocuğunun sözde evlilik adı altında yıllarca istismara maruz kaldığının gün yüzüne çıkması, mevcut yasaları uygulamak yerine kadınları ayrıştırma amacı güderek yapılmak istenen Anayasa Değişikliği ve artarak devam eden erkek şiddeti nedeniyle katledilen onlarca kadın, hepimize haklarımızı korumak için daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini göstermiştir.” Şeklinde konuştu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜĞE KONULSUN

Hak savunucusu olarak kadın avukatların toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önlemek için mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Emine Vural Kandil şu ifadeleri kullandı: “Bir kez daha Medeni Kanun’a ve 6284 sayılı Yasa’ya dokunulmamasını, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulmasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların oluşturulmasını talep ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu olarak; uzun mücadeleler sonucunda elde edilmiş kadın hak ve kazanımlarında kayba neden olacak her türlü girişimin karşısında olacağımızı bir kez daha ifade ediyor, kadın haklarının teminatı olan Atatürk Devrimlerine ve Laik Cumhuriyetimize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *