ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM KADINLAR İÇİN ‘ÇOK DAHA KRİTİK’

378

Önümüzdeki seçimin kadınlar için ölümle yaşam arasındaki ince çizgi olduğunu ifade eden CHP Kadın Kolları İl Başkanı Sevinç Şenol, “Ya kadını eşya gibi gören zihniyete teslim olacağız ya da eşit yurttaş olarak insan onuruna yakışır şekilde yaşayacağız” dedi.

‘KADIN DANIŞMA MERKEZLERİ KURDUK’

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Sevinç Şenol, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin basın açıklamasında bulundu. Üzerinden bir ay geçen bu depremin hiç kuşkusuz ki herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkilediğini ifade eden Sevinç Şenol, deprem yardımlarında yaşanan koordinasyonsuzluğa değindi. Deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için bir seferberlik başlattıklarını açıklayan Şenol, CHP olarak afet bölgelerindeki depremzede kadın ve çocuklar için kurdukları Kadın Danışma Merkezlerini hizmete bugün açtıklarını ifade etti. Şenol, “Psikolojik destekten hukuki danışmanlığa, kadınlara özel ihtiyaç malzemelerinin temininden sağlık hizmetlerine her türlü desteğin verilmesini sağlayacağız.” dedi.

‘HALİL İBRAHİM SOFRASINA BİRLİKTE OTURALIM’

Önümüzdeki seçimin kadınlar için önemine değinen Şenol, “Bu seçim biz kadınlar için ölümle yaşam arasındaki ince çizgidir. Yaşamımız ya pamuk ipliğine bağlı ya da güvenli olacak. Ya kadını eşya gibi gören zihniyete teslim olacağız ya da eşit yurttaş olarak insan onuruna yakışır şekilde yaşayacağız. Ya emeğimiz gasp edilecek ya da emeğimizin karşılığını aldığımız güvenceli işlerde, güven içinde çalışacağız. Ya afetler karşısında çaresiz kalacağız ya da bilimin ışığında tedbirler alacağız. Ya çocuklarımızı geleceksizliğe mahkûm edileceğiz ya da çocuklarımıza aydınlık yarınlar inşa edeceğiz. Buradan ülkemizin bütün kadınlarına çağrı yapıyoruz: Ayağa kalkın! Gelin! Halil İbrahim sofrasına birlikte oturalım.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *