ERKEN MERAK/ YUSUF KOÇ

468

 Partiler ittifaklarını büyütmenin derdinde, vatandaşlar milletvekili adaylarının hevesinde. Adayların belirlenmesine daha zaman varken şimdiden her yerde seçimlerle beraber kimlerin aday olacağı konuşuluyor. Ne yazık ki depremden daha çok seçimlere odaklanmış bir kesim var. İktidar depremin açtığı yaraları sarmak, acıları dindirmek için bakanlarıyla, ilgili kurumlarıyla bölgedeyken, yoğun bir gayretin içindeyken, gecesini gündüzüne katarak çalışan cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtirmemek için rakip ittifak makam ve mevki peşinde. Tasası millet olanın masa beklentisi olmaması lazım.

 Geçen gün sözüne itibar ettiğim kadim bir dostumu ziyaret ettim. Depremlerin açtığı acılardan bahsederken mevzu dönüp dolaşıp 14 Mayısta yapılacak seçimlere geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçimden de galip çıkacağını ifade eden dostum, AK Parti için şimdiden bir şey söylemek daha erken dedi. İttifakların yarışacağı bu seçimde adayların çok önemli olduğunu söyledi. Oda diğer seçmenler gibi yeni yüzler görmenin beklentisinde.

 Doğrusu bende aynısını düşünüyorum ama yeterli bulmuyorum. Her partide olduğu gibi Adalet ve Kalkınma Partisinde de bir küskünler gurubu var. Partinin kuruluşunda görev almış, maddi ve manevi katkı vermiş devlet ve millet sevdalısı insanlar gece gündüz demeden çalışarak AK Patiyi İktidara taşımışlar Recep Tayyip Erdoğan’ı Başbakan ve Cumhurbaşkanı yapmışlar. Gün gelmiş yönetimin bazı hatalarından veya bireysel meseleleri yüzünden partiye küsmüş ama Erdoğan’a küsmemiş. Reylerini götürüp yine ona vermişler.

Tek hedefleri cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek olan millet ittifakında gelgitler olsa da, masa hiddetle terk edilse de, çok sert tartışmalar, açıklamalar yaşanmış olsa da nihayetinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun  cumhurbaşkanı adaylığında anlaştılar ilan ettiler. Medyada yer alan haberlere göre 6’lı masa HDP ve daha başka partileri de yanlarına almanın, ittifakı büyütmenin, seçimleri garantilemenin çabasında.

Zevkten dört köşe olana millet ittifakı bunları yaparken, cumhur ittifakı depreme odaklanmış durumda. İktidar partisinin yaptığını anlayışla karşılamamıza rağmen seçimleri de ihmal etmemeleri lazım. Bu çerçevede ciddi bir tabanı olan Yeniden Refah Partisi,  HÜDA PAR, ve hiçbir ittifakta yer almamış olan partilerle görüşmelerin olduğunu duyuyoruz. AK Parti, MHP ve BP den oluşan cumhur ittifakının gücüne güç katmak için bu yönde  gayretlerinin olduğunu duyuyoruz ama, resmi açıklama yapılmayınca bir şey diyemiyoruz. Ancak kamuoyunda böyle bir beklentinin olduğunu da biliyoruz.

 Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde özellikte iktidar partisi  küskünlükleri, dargınlıkları ortadan kaldırmak, bir dinamizm kazandırmak için AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay’ın ve tüm teşkilat mensuplarının çalıştıklarını biliyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Zira millet ittifakını oluşturan 6 siyasi parti, İstanbul ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanları, HDP, İşçi Partisi ve Erdoğan karşıtı tüm kesimleri yanlarına almanın gayretindeler.

 Millet ittifakında oluşan bu birlikteliğe karşı, AK Parti ve Erdoğan’la bir şekilde kırgın olanları yeniden partiye döndürülmesi önemli bir kazanım olsa da yetmiyor. Gazeteciler kamuoyunun sesi gözü ve kulağı olduğuna göre bende bu çerçevede bir şeyler söylemek istiyorum. AK Parti 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri kendi lehine döndürmek, daha güçlü olarak çıkmak, iktidarını korumak için aday listelerinin yenilenmesi isteniyor. Yıpranmamış, kamuoyu desteği olan isimlerin listede yer alması artık kaçınılmaz olmuştur. Tabii bu yalnız bize has bir durum değil hemen her ilde aylı beklenti var. Allah var mevcut milletvekillerin hiç bir yanlışını duymadık görmedik. Bizi ve partililerini utandıracak, başlarımızı öne düşürecek kötü bir şey yapmadılar. Bu güzel özeliklerine rağmen siyasetin doğasından gelen değişik yüz görme arzusu her zaman olmuştur. 

 Dostumla bu minval üzre konuşurken oda pek çok Kütahyalı gibi özellikle iktidar partisinin milletvekili adayları konusunda çok dikkatli olmalarını istedi. Yerli yabancı ayrımı yapmaksızın, bulundukları kamu kurumlarında aktif görev yapan, ilimizde sevilen, Başkentte üst bürokratik çevrelerde saygınlığı olan, başarısıyla ve hizmetleriyle takdir edilen, tam bir hizmet adamı olan değerli kişileri aday gösterirlerse mevcut güçlerini koruyacaklarını düşüyorum dedi. Aslında dostum bana bazı isimler verdi ama ben onlardan konuşup izin almadığım için burada yazmadım.

 Son olarak insanlarımızı siyasetten soğutmamak, sandığa küstürmemek için dilimize mukayyet olmamızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Milletimiz ve devletimizin için çok hayırlı olacağını belirtmek isterim. Çünkü halkımız kavga niza istemiyor. Şimdilik bizim diyeceklerimiz bunlar.” Bu şehir adına benimde söyleyecek sözüm var “diyen duyarlı okurlarıma köşemin açık olduğunu belirtmek isterim. Bu duygularla sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *