ESKİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA ‘KÜTAHYA’YA YENİ ÇEVRE YOLU ŞART 

860

Çiniciler Çarşısı önündeki tartışmalı balık restoranının bölgedeki esnafın istediği ile yapıldığını ifade eden Mustafa İça, Kütahya’da yeni bir çevre yolunun 5 yıllık planlama içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Ilıca’daki projelerini bitirmeye görev süresinin yetmediğinden dem vuran İça, Kütahya’nın değişime açık olması gerektiğini belirtti.

‘O RESTORONI ÇİNİCİLER İSTEDİ’

2004-2014 yılları arasında Kütahya Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa İça, Kütahya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Çiniciler Çarşısı önündeki tartışmalı balık restoranının ne şekilde yapıldığını hatırlatan İça, “O dönemde tam vasfını kullanamayan çarşının hareketlenmesi, yol turizmine katkı sağlaması hedefiyle çinicilerle bir araya geldik. Esnaf dedi ki “Yolda acıkan buraya uğradığında karnını doyurmalı ama herhangi bir yeme içme yeri yok, biz öyle enteresan bir yapı yapalım. Dışardan gelen şekli, fonksiyonu, değişikliğiyle mutlaka oraya uğrasın; uğrayınca da çinilerden alışveriş yapsın.” İfadelerini kullandı. Restoranını Çiniciler Çarşısı esnafının istediğine değinen İça, “Biz bütün projeyi çinicilerle birlikte yaptık. Altında balıklar olsun, Kütahya çinileri görünsün istedik. Çiniciler Çarşısının fonksiyonunu artması için o günün şartlarında da bugünün şartlarında da doğruydu. Var olan iyileştirilmeli oraya fonksiyonlar verilmeli. Ben yıkılmasının doğru olmadığını düşünüyorum.”dedi.

Büyüme gelişme trendine giren Kütahya’da bugünkü çevre yollarının çevre yolu havasını yitirdiğine dikkat çeken İça, yeni çevre yolunun bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. İça, “Biz o dönemde karayollarına gittik. O zaman onlar güzergah çalışmaları yaptı. Ulaştırma Bakanlığı değerlendirdi. Balıkesir yoluna 16 km, Gediz yoluna bağlantısı olan bir çevre yolu projesi hazırladılar. Proje onaylandı, resmi gazetede yayınlandı ancak olmadı. Biz alışkanlıklardan kolay vazgeçemeyen bir şehiriz zafiyetimiz bu. Rahata alışmışız , her şey aynen devam etsin istiyoruz. Halbuki mutlaka bir değişim içinde olmamız lazım.” Dedi. İça, Kütahya’da yeni bir çevre yolunun 5 yıllık planlama içinde olması gerektiğinin altını çizdi.  

‘KEŞKE ZAMANIM OLSAYDI’

Yapmak isteyip yapmadığı projelerin başında Kırgızllı Hayvancılık Projesi ve yer atı depolarının geldiğine değinen İça, üretimin önemine değinerek bu projelerin mutlaka yapılması gerektiğini belirtti. Belediye Başkanlığının süreçle sınırlı olduğunu belirten İça, “Ilıca’yı yetiştiremedik. Arıtma tesisi kurduk, gelişim ve koruma alanlarını yaptık, yeni sıcak su kaynaklarını kurduk keşke zamanım olsaydı da Ilıcadaki üst yapıya projelerine de geçseydik. Bu çalışma geleceğe yönelik bir mirastır. Oradaki tesisleri hamam kültürüyle değil turizm kültürü ile yapmalıyız.” Dedi.

İça, şu sıralara trafiğe açılıp açılmaması sıkça konuşulan Sevgi Yolu’nun şu anki halini de iyi ki yapmış dediği icraatlarının başında saydı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *