KUMBARAYA ATILAN EKMEKLER CAN DOSTLARIMIZI DOYURACAK

337

Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekmek israfının önüne geçmek için 80 adet bayat ekmek kutusunu, şehrin yoğun nüfuslu noktalarına yerleştirildi. Kutularda toplanan ekmekler sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEK

Hem ülkemizde hem de dünyada ekmek israfı giderek büyüyor ve yeniden değerlendirilme imkânı bulunan ekmekler çöpe atılıyor. Kütahya Belediyesi, bu israfın önüne geçebilmek amacıyla “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” adıyla yeni bir uygulama başlattı. Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek sosyal sorumluluk projesiyle, bayat ekmek toplama kutularında toplanan ekmekler sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

‘EKMEKLERİN ÇÖPE ATILMASINA DUR DİYELİM’

Vatandaşları projeye katılmaya davet eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “80 adet bayat ekmek toplama kutusunu şehrimize kazandırdık. Nüfus yoğunluğumuzun fazla olduğu alanlara kutuları yerleştirerek bayat ekmeklerin çöpe atılmasına dur diyerek toplanmasını sağlayacağız. Burada toplanan bayat ekmekleri de sahipsiz sokak hayvanlarına verip ekmek israfının önüne geçmek istiyoruz. Bu amaçla hemşehrilerimizden istirhamımız, mümkün olduğunca ekmek israfını önlemeleri, israfı önleyecek alışkanlıkların yerleşmesi. Çöpe atılan ekmekler bundan sonra daha anlamlı bir şekilde sokak hayvanlarımızın beslenmesinde kullanılacak.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *