KÜTAHYA’YA 100 MİLYON’A YAKIN KÖYDES ÖDENEĞİ

292

Kütahya’nın payına düşen KÖYDES ödeneğini, 99 milyon 588 bin TL olarak açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, ödeneklerin hedeflenen projelerde kullanılacağını vurguladı

‘ALTYAPIYI GÜÇLENDİRDİK’

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 2023 KÖYDES ödeneklerinin belli olduğunu açıkladı. Kütahya’nın KÖYDES ödeneğinin 99 milyon 588 bin lira olacağını belirten Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005 yılında başlattığı köylerin alt yapısını güçlendirme projesi olarak adlandırılan KÖYDES projesine bugüne kadar her yıl çok önemli kaynaklar aktarıldı. Bu kaynaklar vasıtasıyla köylerimizin altyapısını, içme sularını ve yollarını güçlendirdik, yeniledik, tamamladık.

Bu sene de 100 milyona yakın bir ödenek ilimize tahsis edildi. İlçelerimizdeki köy sayısı, nüfusları ve yol ağı uzunlukları dikkate alınarak her ilçenin kendi ödeneği ilçelerimizin hesabına aktarıldı.” Dedi.

HEDEF PROJELERDE KULLANILACAK

Sadece altyapı hizmetlerinde kullanılabilecek bu ödeneklerin hedeflenen projelerde kullanılacağını vurgulayan Yılmaz, ödeneğin ilimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kütahya adına minnet ve şükranlarımızı arz etti.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *