ADAYLIK YARIŞI HIZLI BAŞLADI

468

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının kesinleşmesinin ardından milletvekilliği adaylık yarışı başladı. Kütahya’da milletvekilliği aday adaylığına ilk resmi müracaatlar AK Parti’den geldi.

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Milletvekili aday adayları Süleyman Yiğit ve Hakan Uşak 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığı için resmi müracaatta bulundu. İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Emre Ar’ın katılımıyla AK Parti il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen iki aday adayı kendini tanıttı.

Altıntaş İlçe Başkanlığını görevinde bulunan Hakan Uşak, sözlerine 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. 2001 yılında başladığı siyasi yolculuğunda çeşitli kademelerde AK Parti bünyesinde görev aldığını belirten Uşak, “Resmi müracaatta bulunduğumuz aday adaylığımızın partimize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugüne kadar hep partimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de hangi kademede olur olsun AK Partili olarak görevimize devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. 

‘CUMHUR İTTFAKI’NIN 5 VEKİLİNİ

KÜTAHYA’DAN ANKARA’YA GÖNDEREĞİZ’

Seçimlerde aday adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını göstermek istediğini belirten Süleyman Yiğit, “13 Mayıs akşamına kadar çalmadık kapı, almadık gönül bırakmayacağız. 14 Mayıs sabahı da sandığımıza hep birlikte sahip çıkıp güzel bir çalışma ve allahın izniyle biz Cumhur İttifakı olarak 5 milletvekilimizi Kütahya’dan Ankara’ya yolcu edeceğiz. Teşkilatımızın, bize verilen her görevi layıkıyla hizmet edeceğimizden hiç şüphesi olmasın” dedi.

Yıllarca teşkilatın değişik kademelerinde görev yaptığını ifade eden Yiğit, “Halihazırda il hakem kurulu yedek üyeliği yapıyorum bu süreçte istifamızı vereceğiz.” Dedi. 2009’dan beri Ankara Av Yaban Hayatı Komisyonu İkinci Başkanlığını yapan Yiğit aynı zamanda Kütahya Valiliği İnsan Hakları Kurul üyesi olduğunu; madde bağımlılığı, kadına şiddet ve çocuk istismarına yönelik yeni bir hayat yeni bir nefes derneği olarak faaliyetlere devam ettiklerini belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *