SAKIN KÜÇÜK GÖRMEYİN

409

 Değerli okurlarım, üçüncü bir ittifak çıkar mı bilmiyorum. Şu an itibariyle gündemde cumhur ve millet ittifakı var. Mevcut seçim sistemi bunu gerekli kılıyor. Cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi, milletvekili aday adaylarının peyderpey ortaya çıkmasıyla  millet ittifakını destekleyen basın – yayın organlarında manipülatif haberlerin arttığı görünüyor. Ben siyasi anketlere hep mesafeli davranmış inandırıcı bulmamışımdır. Sebebi günümüze kadar bu konuda yayımlanan anketler ve haberlerdir. Öyle uzaklara gitmeye gerek yok. 2018’de yapılan cumhurbaşkanı seçimi. O seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük oy alacağını hatta kazanamayacağını söyleyenler, yazanlar çizenler oldu. Sonuç Erdoğan çok yüksek oyla  cumhurbaşkanı seçildi. Bu haberleri okudukça aklıma Nasreddin Hocamızın ” Parayı veren düdüğü çalar” veciz sözü geliyor. Tabii birde geçmiş seçimlerde taraf oldukları partiyi ve istedikleri adayların alacakları oyları nasıl yüksek gösterdiklerini, yüzde bilmem kaç farkla kazanacakları yazmaları oldu. Oylar kullanılıp sandıklar açılınca, sayımlar yapılıp gerçekler ortaya çıkınca o abartılı rakamları verenlerin nasıl afalladıklarını görmek isterdim. Ama belli ki mahcubiyetten ders almamışlar. 14 Mayıs’ta da aynısını yaşayacaklar.

 Çünkü görmek ve göstermek istemedikleri hoşlarına gitmeyen milli ve manevi değerleri özümsemiş partiler var. Onlar görmese de, seslerini duyurmasa da seçimin kaderini onlar belirleyecekler. Bu seçimin önemini bilen feraset sahibi insanlarımız önce vatanım diyerek davası yerli ve milli olan partilere yöneldiklerini duyuyoruz. Hele son siyasi oyunlar sonrasında dahada artış olduğu söyleniyor. Bazı partiler üye sayısının azlığı nedeniyle küçük görünse de onlar taşıdıkları misyon ve davasıyla büyük partilerdir. Onlardan biride rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun Büyük Birlik Partisi. Bu, partimizin Kütahya teşkilatında bir yenilenme olunca hareket başladı. İşte bereketin asıl nedeni bu yenilenmedir. Çünkü siyasetin doğasında ve başarısında en önemli faktör yenilenme ve dinamizm kazandırmaktır. Bunlar olunca genç ve dinamik yüzler çıkar ortaya. Buna önem veren Büyük Birlik Partisi’ne ittifaklardan ve ittifak dışı partilerden geçişlerin olduğu söyleniyor. Fazla değil çok kısa bir süre önce 11 üyesi bulunan BBP’nin bugün çok sayıda üyesi bulunuyor. Parti yetkilileri söylemese de aldığım duyuma göre bir belediye meclis üyesinin yakın zamanda bu partiye geçeceği söyleniyor. Cumhur ittifakının saygın bir üyesi olan BBP kendi logosuyla seçime girecek olması kendilerine olan güvenin açık bir ifadesidir.

 Büyük Birlik Partisi gibi daha başka partilere de ilginin olduğu söyleniyor. Bu ilginin değişik sebepleri olsa da yılarca bir davayı temsil ettiği söylenenlerin son zamanlarda durdukları yerlerdir. Biliyoruz ki her işte olduğu gibi siyasette de azim, gayret ve samimiyet çok mühimdir. Daha önemlisi bir davanın liderliğini yaptığını söylenen birinin durduğu yerdir.  Özellikle 2 Marttan  buyana siyaset arenasında yaşananlar, dün davasını hakir görenlerle bugün aynı yerde bulunanlar bu geçişlerin asıl nedenidir. Günlerinizin sağlık ve afiyet geçmesi dileğiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *