İNSANIMIZ KENDİ ŞEHRİNDE MUTLU OLABİLMELİ

266

İYİ Parti Kütahya Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Topal en önemli konunun tarım sektörü olduğuna vurgu yaparak “Göç eden köylümüzü kendi topraklarına gönülleri rahat bir şekilde geri dönmesi için çalışacağız. Vatandaşlarımızın kendi şehirlerinde mutlu olabilmelerine imkan sağlamak istiyoruz” dedi

‘ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTIK’

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Topal İYİ Parti Kütahya Milletvekiliiği Aday Adaylığını açıkladı. 1970 yılında Kütahya’da doğumlu Topal, uzun yıllar kendisini akademik çalışmalara adamış bir kariyere sahip olduğunu belirtti. 30 Yıllık akademik hayatına 12 yüksek lisans, 1 doktora öğrencisine danışmanlık yaparak tezlerini bitirmelerine yardımcı olduğunu, binlerce lisans öğrencisi mezun ettiğini belirten Topal, milletvekilliği hizmetine talep olduğu için görevinden istifa ettiğini aktardı.

Evliyim ve iki çocuk babası olan Topal “Üniversitemizin kuruluşundan beri maddi olarak desteklediği en büyük projesi olan “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kütahya’da yetiştirile bilirliğinin Araştırılması” adlı projenin yürütücülüğünü yapmaktayım. Çok başarılı işlere imza attık. İlimizin Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde öncü illerden birisi olması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN TARIM POTANSİYELİ ÇOK BÜYÜK’

Türkiye’nin en önemli meselesinin tarım ve hayvancılık sektörü olduğuna vurgu yapan Topal, éKasten üretimden el çektirilerek geri bırakılmış, özellikle son 15 yılda vatandaşımız seçeneksiz bırakılarak kendi topraklarından göçe zorlanmıştır. Halbuki bu verimli topraklar, şehrimizin kendi kendisine yetmesinin yanı sıra, dünyanın önde gelen ihracatçı ülkelerini kıskandıracak çok büyük bir potansiyele sahip. 30 yıllık akademik kariyerim de ki; yüksek lisans doktora ve daha sonraki çalışmalarımın tamamında Kütahya tarımı, problemleri ve çözüm yollarıyla ilgili konular var. Kütahya’mızın tarımla ilgili büyük potansiyelinin nasıl daha verimli değerlendirilebileceğini, nasıl daha da geliştirebileceğimizi ve bu kadim toprakları daha nasıl dünyanın önde gelen cazibe merkezlerinden biri haline getireceğimizin etüdünü ve yol haritasını sevgili ekip arkadaşlarımla birlikte ortaya çıkarmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘REFAH İÇİNDE YAŞAMAYI HAK EDİYORUZ’

Planlanan kırsal kalkınma hamleler sayesinde tarım ürünlerinde ihracatının yanı sıra, ürettilen bu ürünleri başta kozmetik, parfümeri ve ilaç sanayi gibi alanlarda uç ürünlere dönüştürerek istihdam sağlanacağının altını çizen Topal “Göçü engelleyerek ve vatandaşlarımızın kendi şehirlerinde mutlu olabilmelerine imkan sağlamak istiyoruz. Bizler bu topraklarda refah içinde yaşamayı hak ediyoruz” dedi

Topal, aklın ve bilimin ışığında fikirler üretmek, yol planları ortaya koymak, hep birlikte el ele bu güzel ülkeyi yeniden inşa etmek en büyük hedeflerinin başında geldiğini belirterek sözlerine şöyle son verdi;  “Partimizdeki ekip arkadaşlarımızın vizyonu ve sayın Genel Başkanımız Meral Hanım’ın da yol göstericilikleriyle birlikte bu hedeflerimizi gerçekleştirmeye Allah’ın izniyle 2 aydan kısa bir süre kalmış bulunuyor. Bu kutlu hedef doğrultusunda yasama noktasında etkin görevler alarak başta Kütahya olmak üzere tüm ülkemin ihtiyaçları adına hizmet sunmak ve milletimin vekili olmak ise en büyük arzumdur. Allah utandırmasın, saygı ve sevgilerimle.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *