ACILARI YÜREĞİMİZDE FİDANLARI TOPRAKTA SONSUZA DEK BÜYÜYECEK

271

21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nde fidanlar toprağa, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına dikildi. İl protokolü, öğrenciler ve vatandaşların toprakla buluşturduğu 8 bin sarıçam, karaçam, servi ve sedir fidesi, Kütahya’da büyüyüp gelişecek.

Biyoçeşitliliğin korunmasında, iklim değişikliğinin önlenmesinde ve temiz hava sağlanmasında önemli rolleri bulunan ormanların korunması için 21 Mart, tüm dünyada Ormancılık Günü olarak kutlanıyor. Son dönemlerde Türkiye’de daha büyük organizasyonlarla kutlanan 21 Mart Dünya ormancılık gününde yurdun dört bir yanında binlerce fidan da toprakla buluşuyor.

6 ŞUBAT DEPREM ŞEHİTLERİ ORMANI OLUŞTURULDU

Bu sene ülkemizde yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin anılması için de vesile olan etkinlikler Kütahya’da da düzenlendi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına 81 ilde “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” için fidanlar toprakla buluşturuldu.

8 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile “Bir Fidan Bin Umut” sloganıyla hayata geçirilen programın bu seneki adresi Çalca Köyü oldu. Vali Vekili Mustafa Güney, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Valisi Ali Çelk’in eşi Neziha Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Kırbaç, il protokolü ile çok sayıda öğrencinin katılımıyla sarıçam, karaçam, servi ve sedir olmak üzere toplam 8 bin adet fidanın dikimi yapıldı. Can suyunun verildiği fidanlar depremde hayatını kaybedenlerin anısına Kütahya topraklarında büyüyüp gelişecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *