‘FEDAKARLIĞINIZI UNUTMAYACAĞIZ’

314

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér’i ağırlayan Vali Vekili Güney, depremdeki Macar – Türk dayanışmasına değinerek“Macar kardeşlerimizin fedakârlıklarını asla unutmayacağız” dedi.

Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 175. yıl dönümü dolayısıyla Macaristan Milli Kahramanı Lajos Kossuth’un misafir edildiği Kütahya’da bulunan Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér, Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral ve beraberindeki heyet; Vali Vekili Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Pintér, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Yaşanılan zorlu süreçte Macaristan’ın destek ve dayanışması için teşekkür eden Vali Vekili Güney, “Macar kardeşlerimize teşekkür ederiz, fedakârlıklarını asla unutmayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, nazik ziyaret için Başkonsolos Pinter, beraberindeki heyet ve fahri konsolos İsmet Güral’a teşekkür etti. Başkan Işık, Macaristan ve Macar halkının, Kütahya’da tarihten gelen bir miras ile farklı bir yerde olduğunu ifade ederek, iki ülke ve şehirler arasındaki iş birlikteliğinin önemine değindi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *