EN BÜYÜK ARZUM KÜTAHYA’YA CESARET ÖYKÜSÜ OLMAK

288

Kütahyalının derdini bu toprakların çocuğu olarak kendisinin de çok iyi bildiğini ve en iyi çözümleri sunacağını söyleyerek İYİ Parti Kütahya Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Prof. Dr. Orhan Özatik Kütahyalının TBMM’de sesi olacağının sözünü verdi. Özatik, ‘Cesurların öyküsüdür İYİ Parti’ sözüne vurgu yaparak “En büyük arzum Kütahya’dan bir cesaret öyküsü olmak” dedi.

30 yılı aşkın bir süredir Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdüren Prof.Dr. Orhan Özatik İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden istifa etti.

BU SEÇİM KADERİMİZİ ETKİLEYECEK

21’inci yüzyılın ruhuyla; bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, her alanda üreten, zengin, mutlu ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etme düşüncesi ile 28. dönem İYİ Parti Milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yaptığını kaydeden Özatik, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin, ülkemiz için son derece önemli olduğunun altını çizdi. Seçimin kaderimizi etkiyecek bir yol olduğunun ve bu önemin bilincinde olarak yola çıktığını aktaran Özatik “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ‘’Umulmadık bir zamanda, umulmadık bir yerlerden çıkıp gelen cesurların öyküsüdür’’ dediği İyi Parti’ye Kütahya’dan bir cesaret öyküsü olarak dahil olmak en büyük arzumdur” ifadelerini kullandı.

1966’da Kütahya’da doğumlu olan Özatik, ilk ve orta öğrenimini de Kütahya’da, üniversite eğitimimi de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladığını aktardı. Şanlıurfa, Eskişehir, Isparta, Kırşehir illerinde hekimlik ve öğretim üyeliği yaptığını dile getiren Özatik “2017 yılından itibaren Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyeliği, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olmak üzere çeşitli görevlerde bulundum ”dedi. Özatik, bir Kütahyalı olarak bu coğrafyanın sorunlarının içerisinde büyüyen ve kendisinin de herkes gibi halen bu sorunların içerisinde yaşamakta olan bir kişi olduğuna vurgu yaparak “Dertlerimizin, sorunlarımızın ortak olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu sorunlara en iyi çözümün de, bu vilayetin içerisinde bizzat yaşayarak, bu sorunlarla mücadele ederek, o sorunlara tanık olarak çözüm bulunabileceği kanaatindeyim” diye konuştu.

KUTUPLAŞMADAN, ÇÖZÜM ODAKLI

BİR SİYASET SÖZÜ

Şartların ağırlığının farkında olduğunu belirten Özatik, sözlerine şöyle son verdi “Türk Milleti olarak bundan önce de pek çok zorlu şartlara karşı nasıl mücadele ettiğimiz, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bunu da her şartda birlik ve beraberliği sağlayarak, o, bu, şu demeden tek bir güç olarak başardık” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’’Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” sözünü hatırlatan Özatik sözlerine şöyle son verdi; “Önce Millet, Önce Memleket diyenlerin partisi, Adaletin, Demokrasinin ve Sorumlu Siyasetin öncelikli olduğu İYİ Parti ‘de görev verildiği takdirde, yıllardır sorunları halının altına süpürülen, görmezden gelinen Kütahya’mızı hak ettiği en İYİ yere ulaşması için vargücümle çalışmaya hazırım! Kütahya’mızın sorumluluğunun ağırlığının ve bu sorumluluğu taşımanın onurunun da farkındayım. Bu sorumluluk bilinci ve heyecanla şehrimize ve ülkemize hizmet etmek için göreve hazırım! Kutuplaşmadan, çözüm odaklı bir anlayışla ülkemize, ilimize, ilçelerimize ve köylerimize kulak vermek, milletimizin dertlerini dile getirmek için, Kütahya’nın TBMM’ndeki sesi olmak için göreve hazırım!”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *