‘KÜTAHYA’YI BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

331

İYİ Parti Kütahya Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Ali Soycan, Kütahya’nın sorunlarını da, çözümlerini de bildiğini belirtti. Devleti ve devletten yatırımın nasıl geleceğini bildiğini ifade eden Soycan, “İktidara geldiğimizde Kütahya’nın ne kadar değişeceğini hep beraber göreceğiz.” İfadelerini kullandı

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ’

İYİ Parti Kütahya Milletvekilliği aday adaylığına müracaatta bulunan Ali Soycan, basın açıklamasında bulundu. Kütahya’daki 13 ilçe, 28 belde, 546 köyün tümüne gittiğini ve köylerden en az 400 tanesinde bizzat inceleme yaptığını ifade eden Ali Soycan, “Kütahya’mızın her noktasındaki sorunları bilen bir kardeşiniz olarak siyasete talibim. Kütahya’nın sorunlarını biliyoruz. Çözümlerini de biliyoruz. Partimiz tüm organlarıyla buna hazır.” İfadelerini kullandı.

Kütahya’ya kim daha faydalı olacaksa kim daha iyi hizmet edecekse, milletin tabiriyle ‘batının doğusu’ olan Kütahya’yı yüceltecekse onun seçilmesini canı yürekten istediğini ifade eden Soycan, “60 yıldır Kütahya’dayım. Liseyi bitirip Kütahya Belediyesi’nde işe girdim. Geçici işçi olarak kazma kürekle iş hayatına atıldım. Daha sonra 82 yılında Türkiye Elektrik kurumuna geçiş yaptım.  Aynı yıl Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. 87 yılında şef, müdür, yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Çeşitli vilayetlerde görevimi yerine getirdikten sonra Enerji Bakanlığı’ndan emekli oldum. Özel bir şirkette yatırım koordinatörü olarak görev yaptım. Benim için büyük kıvanç meselesi olan 6 Milyar dolarlık kredi görüşmelerine katıldım. Kütahya’ya yatırımcı nasıl gelir? Yatırım nasıl yapılır? Hem TEDAŞ’ta görev yapmış olmaktan hem de Yıldızlar Holding gibi bir şirkette yatırım koordinatörlüğü yapmış olmaktan dolayı bunları biliyoruz. Kısacası kazma kürekten genel müdürlüğe ulaşmış bir kardeşinizim.” Şeklinde konuştu.

‘ŞEHİR NASIL YATIRIM ALIR BİLİYORUM’

16 saat çalışmayı ilke edinmiş bir kişiliği olduğuna dikkat çeken Soycan, “İnsanların işini görmek, insanlara yardımcı olmak, insanları iş sahibi yapmak beni mutlu ediyor. Kütahya, hizmete aç bir vaziyette. Devleti bilen, devletten yatırımın nasıl geleceğini bilen, ülkenin dertleriyle dertlenen bir kardeşiniz olarak ilimize ve ülkemize faydalı olacağımı düşünüyorum.” Dedi. Kütahyalının teveccühüyle seçilirsek hizmet getirmek noktasında mütevazı olmadığını vurgulayan Soycan, vekiller ulaşılamaz algısını yıkıp her zaman vatandaşın bir telefon kadar uzağınızda olacağını dile getirdi.

2013 yılında Kütahya’ya yatırım getirmek konusundaki çabalarını hatırlatan Soycan, şu ifadeleri kullandı: “Ama zamanın siyasetçileri maalesef ilgilenmediler.  2019 yılında bu düşüncemi tekrarladım “Bakın! Kütahya’da işsizlik var, iş insanlarının beyaz yakalı problemi var, Kütahya’ya Eskişehir’den insanlar geliyor servisler geliyor” diye söyledim, yine ilgilenen olmadı. Bunun için gerçekten üzgünüm. Ama göreve gelince bunları Kütahya’ya yapmak için gayret sarf edeceğim. Dip dalgası dediğimiz olay umarım gerçekleşir. Çünkü biz konuşmayı değil çalışmayı tercih ediyoruz. Biz iktidara geldiğimizde Kütahya’nın ne kadar değişeceğini hep beraber göreceğiz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *