SGK PERSONELİNDEN 6 YILLIK İŞ 2 AYDA İSTENİYOR ‘TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ’

407

EYT’nin kanunlaşması ile SGK çalışanlarından 6 yıllık işi 1-2 ayda yapmalarının istenildiğini belirten Türk Büro-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Tahsin Aslan, Türk Büro Sen’in ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için taleplerini sıraladı. Aslan, haklı ve ısrarlı taleplerinin takipçisi olacaklarını vurguladı

Türk Büro-Sen Kütahya Şubesi Başkanı Tahsin Aslan SGK önünde basın açıklamasında bulundu.

2milyon 250 bin vatandaşı ilgilendiren, EYT’nin kanunlaşmasının ardından uygulamada kadrosu 38 Bin olmasına rağmen fiilen 23 Bin personel ile SGK çalışanlarının rutin iş yükünün kamu ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Aslan, 2milyon 250 bin vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir.” İfadelerini kullandı.

‘YÜZDE 50 EKSİKLE HİZMER VERİYOR’

Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 Bin olan kurumda olması gereken personelin yaklaşık yüzde 50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenildiğini vurgulayan Aslan, Türk Büro Sen’in ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için taleplerini sıraladı. “666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum Içi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususlarının bakanlığa rapor edildiğini belirten Aslan, SGK çalışanlarının iş yükünün karşılığı dahi olmayan 3 ayda bir yapılması öngörülen ödemeye ilişkin yasal düzenlemenin ivedilikle TBMM’den geçmesini istedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Belirttikleri diğer taleplerinin de karşılık bulması için Türk Büro Sen olarak her platformda çalışmalarının özveri ile devam ettiğini dile getiren Aslan, “Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir Toplu Sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarını içinde bulundukları düşük ücret ve maaşlardan kurtaracak yer toplu sözleşme masasıdır. Bugün “pireye kızıp yorgan yakma” zamanı değildir. Gün yetkiye en yakın sendika Türk Büro Sen’e destek verme Türk Büro Sen’i yetkili kılma zamanıdır. SGK çalışanlarının bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanlarını düştükleri bu durumdan kurtaracak olan Türk Büro Sen’dir.” Şeklinde konuştu.

SGK çalışanlarının mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla, haklı ve ısrarlı taleplerinin takipçisi olacaklarını belirten Aslan, somut adım atılmasına yönelik görüşmelerin devam edeceğini vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *