BEN BUNUNLA İFTİHAR EDİYORUM

354

DPÜ Akademik Yükseltme ve Akademik Teşvik Ödül töreni düzenlendi. DPÜ tarihinde kadro bekleyen sayısının bu kadar az olduğu bir dönem olmadığını aktaran uysal “Akademisyenlerimiz bu durumda işine odaklanıyor. Ben bununla iftihar ediyorum” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesindeki akademik birimlerinde akademik yükseltme ve akademik teşvik ödül törenlerinin beşincisi, Fen Edebiyat Fakültesi’nde yapıldı.

DPÜ’deki Akademik Teşvik Ödülleri Töreni’nde beşinci durak Fen Edebiyat Fakültesi oldu.

DPÜ’nün Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2022 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, DPÜ’nün akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyeler için gerçekleştirilen etkinliklerin beşinci gününde Fen Edebiyat Fakültesi için tören düzenlendi.

Törenlerde ilk sözü alan DPÜ FEF Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, akademik teşvik alan ve akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerini tebrik ettikten sonra sözü Rektör Uysal’a bıraktı.

HAKKINI ALAN AKADEMİSYEN İŞİNE ODAKLANIYOR

Törenlerde konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, katılımcılara şu sözlerle hitap etti: Geleneksel Akademik Teşvik Törenlerimizin bir yenisi için Fen Edebiyat Fakültemizde bir araya geldik. Bu törenlerde arkadaşlarımızın ve çalışmalarının ne kadar değerli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Görüyoruz ki, üniversitemiz günden güne daha ileriye gidiyor. Akademisyen sayımız her geçen yıl artıyor. DPÜ tarihinde kadro bekleyen sayısının bu kadar az olduğu bir dönem olmadı. Kadrosunu hak ettikten kısa süre sonra alacağını bilen akademisyen artık rektörlüğe gelmekle zaman harcamıyor; İşine odaklanıyor. Ben bununla iftihar ediyorum.Sadece akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim üyesi sayımız değil, aynı zamanda akademik teşvik almaya hak kazanan öğretim görevlilerimizin başarı puanı ortalaması kayda değer düzeyde artış gösterdi. BAP’a verdiğimiz destekler de gün geçtikçe artıyor. Kapanma yolunda olan Kütahya Tasarım Teknokent’te ciddi bir ivme yakaladık. Orayı da çok önemsiyoruz.

“TEKNOFEST TAKIMLARIMIZA EN AZ 100 BİN TL DESTEK VERİYORUZ”

DPÜ’nün geçen sene yurt dışına en çok akademisyen gönderen ve yurt dışından en çok akademisyeni ağırlayan üniversitelerden biri olduğunu belirten Uysal “Yurt dışında anlaşmalı olduğumuz ülkelerin sayısını 4 yılda 4’ten 23’e çıkardık. DPÜ ULMER bu anlamda çok iyi çalışıyor. Fen Edebiyat Fakültemiz içinde de bu sürece katkı sunan hocalarım var. Onları da kutluyorum.Bu fakültenin öne çıktığı bir başka konu TEKNOFEST. Geçen sene 33 takımdık, bu sene 50 takıma çıkardık. Şimdiden finale kalan takım sayımız beşe ulaştı ve elemeler devam ediyor. Takım başına 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Bazı takımlarımız özel durumlarından dolayı daha çok destek de alabiliyorlar. TEKNOFEST’te elde ettiğimiz başarıda bu fakültede görev yapan akademisyenlerimizin çok ciddi payı var. Eğitimin en iyi modeli öğrencilerimizi sahaya atmak, yarışmalara hazırlamak olduğunu düşünüyorum.Biz iyiyiz, daha da iyi olacağız. Ben bu vesileyle akademik teşvik alan, akademik kadro alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Üniversitemize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞARILI AKADEMİSYENLERİMİZE TEŞEKKÜR BELGESİ

Fen Edebiyat Fakültesi’nden 50 akademisyenin akademik teşvik başvurularında elde ettikleri başarıdan dolayı teşekkür belgesi sunuldu.

Tören, emekliliği nedeniyle fakülteden ayrılan Prof. Dr. Nejat Bilgen ve Prof. Dr. Bilal Aktan’a da teşekkür plaketinin sunulmasının ardından sona erdi. DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *