VEKİL ADAYLARINA EKOSİYASET ÇAĞRISI

370

14 Mayıs seçimleri öncesinde TEMA Vakfı tarafından hazırlanan Ekosiyaset Bildirgesi, ülkemiz canlı yaşamının, hava, su, toprak, mera, orman varlıklarının, ikliminin korunmasını ve daha sağlıklı hale getirilmesi hedefiyle TEMA Kütahya gönüllüleri tarafından Kütahya’daki milletvekili adaylarına ulaştırılıyor

14 Mayıs seçimlerine 25 gün kala Türkiye’nin geleceğini korumak için faaliyetlerine devam eden Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) siyasetçilere ulaşıyor.

2023 EKOSİYASET BELGESİ YAYINLANDI

28 yıldır her seçim öncesinde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde de TEMA Vakfı tarafından hazırlanan Ekosiyaset Belgesi ile tüm siyasi partilere doğanın korunması yönünde çağrıda bulundu.

Belgede toprak başta olmak üzere; doğal varlıkları, biyolojik çeşitliliği ve iklimi koruma amacıyla uygulanması önerilen çevre politikaları yer alıyor. İklim, enerji, madencilik, mekânsal politikalar gibi  başlıca sorunlara dikkat çekilerek çözüm önerileri de sunuluyor.

ÜÇ İSİM BELGESİNİ ALDI

TEMA Vakfı Kütahya İl Başkanlığı da 2023 Eko Siyaset Belgelerini siyasi partilerin milletvekili adaylarına takdim etmeye başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili 1. Sıra Adayı Ahmet Erbaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya 2. Sıra Milletvekili Adayı İsmail Çağlar Bayırcı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya 1. Sıra Adayı Ali Fazıl Kasap Eko Siyaset Belgelerini teslim aldı.

Hazırlanan belgeyi okuyacaklarına ve siyaset hayatlarında belgedeki önerileri dikkate alacaklarını söyleyen vekil adayları TEMA Kütahya İl Başkanlığına teşekkür etti. TEMA Kütahya ailesi seçime kadar siyasi partilerin diğer milletvekili adaylarına da belgeyi takdim edeceklerini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *