HAK-İŞ 1 MAYIS’TA MEYDANLARDA

339

HAK-İŞ, “Örgütlü Ol, Sendikalı Ol, HAK-İŞ’li Ol” demek için Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta Sevgi Yolu girişinde basın açıklaması yapacak. HAK-İŞ’in taleplerini meydanlardan yüksek sesle haykıracak

Tüm emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ı kutlayan HAK-İŞ pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldığımız kitlesel 1 Mayıs programlarını yeniden başlattıklarını bir açıklamayla duyurdu.

‘TALEPLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ’

HAK-İŞ’in taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykıracağının vurgulandığı açıklamada; “İş kazalarının, meslek hastalıklarının olmadığı bir çalışma ortamı için, Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı için, İşsizlik ve gelir endişesi olmayan onurlu bir hayat için, birlik, dayanışma ve beraberlik ruhu ile meydanlarda sizlerin güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi, dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz.” Denildi.

İŞÇİ HAREKETİNE MÜCADELE DAVETİ

HAK-İŞ’in taleplerinin kamuoyuna duyurulduğu açıklamada yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara dur demek için meydanlarda olacakları belirtildi. Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet eden HAK-İŞ, Türkiye’nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücüyle çalışmaya devam edecek.

SENDİKALI OL HAK-İŞ’Lİ OL

HAK-İŞ Emeğinizin hakkı, çocuğunuzun rızkı, geleceğiniz bize emanet. Örgütlü Ol, Sendikalı Ol, HAK-İŞ’li Ol” demek için meydanlarda olacak. Hak-İş Konfederasyonu ve bağlı sendika Başkanları ile birlikte 01 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 11.00de sevgi yolu girişinde “1 Mayıs Emekçilerin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” Basın Açıklaması yapılacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *