‘AYRIMCILIĞI BİTİRECEĞİZ’

184

İktidarlarının ilk gününde Kütahya’daki ayrımcılığı bitirerek tüm parti başkanları ve milletvekilleri ile Kütahya’daki sorunların çözümü için aynı masaya oturacağını ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Buradan Kütahya halkına sesleniyorum bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Ne mutlu Türküm diyene.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel Sevgi Yolu’ndaki seçim standı önünde basın açıklamasında bulundu. 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Nurhan Sunel, “Türkçülük, istibdat karşısında hürriyettir. Taş kırılır tunç erir Türlük ebedidir.” İfadelerini kullandı. İYİ Parti iktidarından cinayete kurban giden Sinan Ateş’in hesabının sorulacağını ifade eden Sunel, Gaffar Okkan’ı Muhsin Yazcıoğlu’nu unutmadıkları gibi Sinan Ateş’i de unutmadıklarını belirtti.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Sevgi Yolu’ndaki seçim standı önündeki basın açıklamasında 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutladı. Kütahya’nın sorunları için bir olmak gerektiğinin altını çizen Nurhan Sunel, “15 Mayıs’ta ülkeme bahar geldiği zaman İYİ Parti Kütahya İl Başkanı olarak ilk işim Kütahya’daki ayrımcılığı önleyeceğim. Tüm partilerin il başkanlarını tüm partilerin milletvekillerine bir çağrıda bulunarak herkesi bir masada toplayacağım. Kütahya’nın sorunlarını beraber çözmek Kütahya’yı büyütmek için İYİ Parti İl Başkanı olarak elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Bunu da yerel basınımız ile ilan edeceğim.” İfadelerini kullandı.

‘LİYAKATLİNİN “BİR YAKINA”İHTİYACI KALMAYACAK’

İktidarların Kütahya İl başkanı olarak var gücüyle çalışma sözü veren Sunel, “Gelin Kütahya’yı büyütelim. Kütahya’nın insanını artık mutlu edelim. Kütahya’nın insanı da refah içinde olsun, tatile gidebilsin, yurtdışına çıkabilesin. Kütahya’nın gençleri işsiz kalmasın.” Dedi. 21 yıl boyunca Kütahya’da sorunların sürekli büyüdüğü dile getiren Sunel, “Üniversiteli okulu bitiriyor. İmtihana giriyor başarılı oluyor ama mülakatta kendi adamlarını alıyorlar. Ben size ilan ediyorum iktidarımızda tek kriter liyakat olacak. Liyakatli hiçbir vatandaşın iktidar partisi il, ilçe başkanından “yakınımdır” imzası almasına gerek kalmayacak. Hakça yaşayıp hakça paylaşacağız şehrimizde mutlu olacağız.” Dedi.

‘BİR OY KEMAL’E BİR OY MERAL’E’

İYİ Parti 1. Sıra Kütahya Milletvekili Adayı Orhan Özatik’in Şehir Hastanesi’nin açılması ile Kütahya’da yatak sayısının azalacağını açıklamasını hatırlatan Sunel, şu ifadeleri kullandı: “Vekil adayımız dedi ki “Eğer benim açıklamam yanlışsa yetkililer bunun karşısında olan sözleşmeyi, anlaşmayı göstersinler.” Kütahya, bir kere daha bunlara kanmayacak bu millet artık hakikat istiyor. Buradan Kütahya halkına sesleniyorum bir oy Kemal’e bir oy Meral’e ne mutlu türküm diyene.”

‘BİR OY SONRA YOKSUNUZ’

Bu ülkede iktidar partisinin olumlu icraatlarını yok saymadıklarının altını çizen Sunel, “Biz diyoruz ki İYİ Parti olarak daha iyisini yapacağız. İYİ Parti başa gelince haksızlık hukuksuzluk son bulacak, halkın refahını artıracağız” ifadelerini kullandı. Hükümetin seçim yaklaştıkça tüm tuşlara basmaya başladığını ifade eden Sunel, “En son doğalgaz bedava olacak dediler ama billboardlarda algı oyunu yapıyorlar. Fatura elinde Çinigaz’a giden insanların hiçbirisi doğalgazın bedava olduğunu hissetmedi. Kontörlü yüklemeye gidenlere 25 konturu önümüzdeki ay ilave edeceğiz.” Diyorlar Siz sanki önümüzdeki ay var mısınız? İktidarda İYİ Partii Millet İttifakı olacak. Kütahya’da doğal gaz sorununu çözecek tek parti iyi partidir, millet ittifakıdır.” Şeklinde konuştu.

‘ELİMİZDE KALAN KOCAMAN BİR SIFIR’

2011’den bu yana ha geldi ha gelecek oradan değil şuradan geçecek denilen YHT’nin ve Şehir Hastanesi’nin İYİ Parti iktidarında Kütahya’ya geleceğini ifade eden Sunel, iktidara 21 yıl boyunca hiçbir şeyin hesabını sormadan ülkem devletim iyi olsun tam destek veren Kütahya’nın elinde kocaman bir sıfır kaldığına değindi. Yatırımdan hissesini alamamış eldeki her varlığı tek tek satılmış Kütahya’da özelleştirmelerin birinin bile Kütahyalıya yapılmadığını ifade eden Sunel, “Bu fabrikaları alanlar kazandıkları parayı Kütahya’ya da harcamıyor. İYİ Parti iktidarında özelleştirmeler tek tek gözden geçirilecek. Kütahya’ya yatırım yapmaları mecbur tutulacak.” İfadelerini kullandı.  

‘RESİMLER SEVGİ YOLU BOYDAN BOYA DOLDURUR’

İYİ Parti’nin kimseye çamur atmadan yapacaklarını anlatarak siyaset yaptığını vurgulayan Sunel, “AK Parti teşkilatının standında ise iftiranın bini, bir para . Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in FETÖ ile sözde ilişkisini yazmışlar oraya. Seçim Kuruluna itiraz ettik ama memlekette hukuk yok ki kabul edilmedi. Biz de savcılığa müracaat ettik. Ey AK Parti, eğer ki sizin FETÖ ile olan ilişkisini resimlesek Sevgi Yolu boydan boya dolar haberiniz olsun. Çamur siyaseti, iftihara atmak kolay. Biz halka hizmet etmek için siyaset yapıyoruz.” Dedi.

‘EMEKLİ EMEKÇİ ÇOK EZİLDİ’

Eğitimde sisteminde liyakat esaslı büyük bir değişim yapacaklarına değinen Sunel, Genel Başkan Meral Akşener’in insanımız çok ezildi diye emekli ve emekçilere Temmuz zammının yüzde 50 olacağını açıkladığını hatırlattı. Millet İttifakı’nın kazanması halinde emeklilere ikramiye tutarının bir asgari ücret olacağını belirten Sunel, kurban bayramında önceki bayramla birlikte tüm emeklilere 15 bin TL ikramiye vereceklerini söyledi.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *