BAŞKAN ÖNSAY’DAN KARTLI ABONELERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA ‘TEREDDÜT ETMEYİN’

222

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 aylık bedava doğalgaz müjdesinin ardından Kütahya’daki 142 bin 190 Çinigaz abonesi gözlerini faturaya çevirdi. Fırsatta yararlanıp yararlanamayacağı endişesi taşıyan 34 bin ön ödemeli sayaç sahibini rahatlatan açıklama ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’dan geldi. 

34 BİN ABONENİN AKLINDA SORU İŞARETLERİ

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın evlere ulaştırılması çalışmalarında sona gelinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilde evlerde kullanılan doğalgazın 1 aylık süre ile ücretsiz olacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Kütahya’da ön ödemeli sayaç kullanmaya devam eden 34 bin abonenin akıllarında soru işaretleri oluştu.

Ön ödemeli sayaç kullanan aboneler, bir ay ücretsiz doğalgaz fırsatından yararlanıp yararlanmayacağı konusunda şüpheye düştü. Karardan önce doğalgaz kartlarına yükleme yapan vatandaşlar paralarını boş yere harcama endişesi yaşarken abonelerin yüreğine su serpen açıklama AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’dan geldi.

KARTLI ABONELER DE YARARLANACAK

Bedava doğal gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşların herhangi bir tereddüdü olmaması gerektiğini belirten Önsay, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın “Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük, gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak.” açıklamalarını hatırlattı. Tahsil edilen faturalar varsa iptal ve iade edileceğini dile getiren Önsay, “Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek.” Dedi.

BU FATURA DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR

Öte yandan 1 aylık bedava doğalgaz müjdesinden yararlanan vatandaşlar sosyal medyada doğalgaz faturaları paylaştı. Vatandaşların evlerine gelen faturalarda ödenecek tutar 0 TL olarak gözükürken  “Bu faturanıza esas tutar Devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun” ibaresi yer aldı. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *