‘BİR OY ERDOĞAN’A BİR OY ERBAKAN’A’

373

Türkiye’nin bölünmesine engel olmak için tarihi bir sorumluluğu yerine getirip Cumhur İttifakına dâhil olduklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması ve Milli Görüşün TBMM’de olmasının çok önemine değinerek “Bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan’a” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Kütahya’da vatandaşlara seslendi. Zafer Meydanı’nda partililerin büyük coşkusuyla karşılanan Erbakan, meşaleler arasından geçerek Sevgi Yolu esnafını ziyaret etti. Vatandaşların yoğun sevgi gösterdiği Erbakan, parti seçim standı önünde açıklamalarda bulundu.

‘KÜTAHYA’YA İHTİMAM GÖSTERDİK’

Yeniden Refah Partisi olarak Kütahya’ya hep ihtimam gösterdiklerini belirten Genel Başkan Fatih Erbakan, “Bu ziyaret daha anlamlı bir günde gerçekleşti. Bugün Kütahya’nın Hezar Dinari tarafından fethedilişinin yıldönümü, Kütahya’nın kapıları 6 Mayıs 1233’de Selçuklu Medeniyetine ve İslam’a açılmıştı. Biz de gönül fetihlerini gerçekleştirmek için Kütahya’dayız. Buluşmamız seçimlerde YRP ve Cumhur İttifakımızın en büyük zaferlerine vesile olsun.” Dedi.

‘İTTİFAKA DAHİL OLMAMIZ

TARİHİ BİR SORUMLULUK’

7’li masaya destek olmanın Türkiye’nin bölünüp parçalanmasına ve büyük İsrail planına hizmet etmek anlamında geldiğini ifade eden Fatih Erbakan, “O yüzden bu tarihi sorumluluğu yerine getirip Cumhur İttifakına dahil olduk.” dedi.

‘OYLARINIZ ZİYAN OLMAYACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması ve 21 sene aradan sonra Milli Görüşün TBMM’de olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Erbakan, “Uzun lafın kısası bir oy Erdoğan’a bir oy Erbakan’a.” dedi. Seçim barajı konusundan bazı seçmenlerinin hala kafasının karışık olduğunu; ittifakta olmalarına rağmen yüzde 7’lik seçim barajını aşması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Erbakan. “Bu tamamen yanlış. Seçim kanununa göre ittifaktaki partilerin oylarının toplamı yüzde 7’yi aştığı zaman tüm partiler aşmış oluyor.” Dedi. O yüzden partilerinin bir ülke barajına tabii olmadığını barajı otomatik olarak aştıklarını ifade eden Erbakan, “Baraj yok YRP” diyerek oylarının ziyan olmayacağını vurguladı

‘YANLIŞA YANLIŞ

DOĞRUYA DOĞRU’

Son bir buçuk yıl içinde Dr. Fatih Erbakan’ın 3. kez Kütahya’ya geldiğini, genel merkezde gerek MKYK’da gerek komisyon başkanlıklarında Kütahyalılara her zaman yer verdiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, Cumhurbaşkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milletvekilliğinde ise Yeniden Refah Partisi’ne destek istedi. Yeniden Refah Partisi’nin meclise girmesinin önemine değinen Osman Gezgin, “Meclise girdiğimizde Cumhurbaşkanı Suriye’ye girelim dediğinde “Suriye’den girelim İsrail’den çıkalım” diyeceğiz. Yollar, hastaneler, köprüler milli görüşle ilgili tüm projelerde yanlarındayız. Ancak yanlış olan projelerde süresiz nafaka, LGBT dernekleri, TV’deki ahlaksızlar gibi; her zaman karşısındayız.” Dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ

NİÇİN İTTİFAKA DAHİL OLDU?

Seçim öncesi ülke ve millet çok stratejik ve kritik bir karar aldıklarını dile getiren Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğiz. Niçin böyle bir karar aldık? Milletimizin inancıyla, tarihiyle, temel değerleriyle barışık olmayan bir 7’li masanın Türkiye’de iktidar olmasına vesile olmak istemedik. Destekçileri PKK’nın ve Fetullah Gülen örgütünün yöneticileri, LGBT lobileri, dış güçler olan 7’li masanın iktidar olmasına vesile olmak istemedik. Söylemlerini açıklamalarını hepiniz görüyorsunuz. “Diyanet işleri başkanlığını inanç işleri başkanlığı yapacağız. Ayasofya’yı yeniden müze yapacağız. Din dersini okullardan kaldıracağız. Okul öncesi çocukların Kur’an öğrenmesine müsaade etmeyeceğiz diyorlar. LGBT aile yapısına zarar vermez herkesin kendi tercihi özel hayatıdır.” diyorlar. Bu açıklamaları yapan bir 7’li masanın bu ülkeye fayda sağlamayacağını gördük. CHP genel Başkan Yardımcısı HDP’nin 2019 yılında yayınladığı 11 maddelik tutum belgesini kabul etti. Bu belgede yerinden yerel yönetim gerekli deniyor. Bununması özerklik demektir, eyalet sistemi demektir. Allah vermesin bu Türkiye’nin bölünüp parçalanmasıdır. Bunu yapak isteyen bir 7’li masaya dur demek zorundaydık.” İfadelerini kullandı.

‘YAPICI MUHALEFET YAPTIK’

Meclis dışında çok büyük hayırlarla vesile olduklarının altını çizen Erbakan, “Ayasofya’nın açılması, EYT ‘de sorunların çözülmesi, pandemi döneminde ne olduğu belli olmayan aşılardan milletimizin korunması, LGBT ile mücadele noktasında; yapıcı muhalefetimizin büyük etkisi oldu. Meclis dışında bile bu büyük hayırlara vesile olduysak mecliste daha büyük hayırlara vesile olacağız.” Dedi. Milli görüşün mecliste olmasının önemini örneklerle anlatan Erbakan, işçiye, memura, emekliye yüzde 100, yüzde 200, yüzde 220 dünyada görülmemiş maaş zammı yaptıklarını hatırlattı. Tarım ürünlerinin taban fiyatının yüzde 250’ye 300’e varan oranlarda arttığına değinen Erbakan, Gübre maliyetinin yüzde 50’sini devletin üstlendiğini, alım garantisi verildiğini belirtti. Çalışanın cebine para girmesiyle esnafın da işlerinin açıldığına değinen Erbakan, o günlerdeki bolluk bereket ve refahın hala özlemle anıldığını belirtti.

‘İHALE İÇİN DEĞİL ALLAH RIZASI İÇİN’

Yine efsane hizmetlere vesile olmaları için Milli Görüş’ün TBMM’de olması gerektiğini söyleyen Erbakan, “Biz bunu milletvekili olalım diye değil milletimiz için istiyoruz. Çünkü milli görüş kadroları makam için ihale için değil allah rızası için çalışır.” Dedi. Ekonomik refah, adil yönetim, dış politikada şahsiyetli duruş önce ahlak ve maneviyatı anlayışının devlet kurumlarında hakim kılınması için Kütahyalıların “Yeniden Refah Meclis’e” demesi gerektiğini vurgulayan Erbakan, “TBMM’de milletimizin sesi soluğu olacağız. Kamuda yerel yönetimlerde israfın önlenmesi, borç faiz belasından kurtulmak, kaynak projeleri, 81 ildeki 681 refah projemiz milyonlarca genç işsize iş sağlanması için. TBMM’de önemli bir rol oynayacağız. Doğrunun yanında olurken; yanlışa dur diyeceğiz.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *