MİLLETVEKİLİ ERBAŞ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DA SESLENDİ ‘15 TAKIM 2. LİG’E DİREKT ALINSIN’

455

8 il ve 6 ilçeden oluşan play off oynayacak 15 takımın hepsini 2.Lig’e alma teklifinde bulunan MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, böylece şehirler arasında oluşabilecek gerginliklerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti 

‘ŞAMPİYONLUK HASRETİMİZ DİNECEK’

Belediye Kütahyaspor’a verdiği destekle şehrin takdirini toplayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Kütahyaspor’un bu sezon yıllardır hasreti çekilen şampiyonluğu alacağını belirten Ahmet Erbaş, Kütahya’ya da şöyle çağrıda bulundu: “Kütahyaspor sizler içinde bir umut, bir aşksa bu senede bir kere maça giderek olmaz. Ben buradaki her maça gidemedim ama o ilde takımımızın başına en ufak bir şey gelmesin diye deplasmanlara hep gittim. Evet, bu takım sahipsiz değil arkasında koca bir ama takım kendini yalnız hissetmesin istedim.”

‘DEPLASMAN MAÇINI

TELİN ARKASINDAN SEYRETTİM’

Kütahya’nın diğer takımlarını da desteklediğini ifade eden Erbaş, “Hepsi şehrimizin takımı, ben yalnızca Belediye Kütahyaspor’un değil, Tepecik’in, Tavşanlı Linyitspor’un maçlarına da gittim. Akıncıspor’un deplasman maçını bir tel örgü arkasından izledim. Rakip takımın Kulüp Başkanı “Biz ilk defa bir maçta vekil gördüğümüz için oturacak yer ayarlayamadık.” İfadelerini kullandı. Ama benim için önemli olan o takımımızın yanında olmaktı.” Dedi. Şehirlerin tanıtımında sporun sağladığı katkıya değinen Erbaş, Tavşanlı Linyitspor’un yakaladığı başarı sayesinde Türkiye2nin her yerinde Linyitspor ile bilindiğine dikkat çekti.

‘İLLER ARASI GERGİNLİĞİ ENGELLER’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Vekil Erbaş, 8 il ve 6 ilçeden oluşan play off oynayacak 15 takımın 2.lige alınabileceğini ifade etti. Geçen yıl BAL Ligi’nden çıkan takımlara üçüncü ligde bir gurup daha kurulduğunu hatırlatan Erbaş, “Şu anda TFF bütçesi, merkez hakem kurulu ve Türk futbolunun 3.ligden 2.lige çıkan 15 takım için ayrı bir grubu taşıyabilecek gücü ve potansiyeli vardır.” Dedi. Erbaş, bu düzenlenmenin ligin son 15 gününde iller arasındaki huzursuzluğu, farklı şehirlerde yaşayan insanların birbirine kin duymasını engelleyeceğini dile getirdi.

‘DÜNYA’DA BÖYLE BİR ŞEY YOK’

BAL Ligi’nin de profesyonel lig statüsünde olması gerektiğine dikkat çeken Erbaş, “Dünyada BAL Ligi diye bir şey yok. Dünyada böyle bir tabir yok. Biz bu isme karşıyız, bu isim mutlaka 4. Lig olmalı. O arkadaşlarımızda profesyonel olsunlar.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *