ZAFER OSB VE HAVALİMANI BİRBİRİNE ENTEGRE EDİLECEK; YATIRIMCI ÜSSÜ KÜTAHYA OLACAK

382

İlk etabının bu yıl açılacağı Altıntaş Zafer OSB ile Zafer Havalimanını birbirine entegre ederek Kütahya’yı yatırımcı üssü haline getireceklerini ifade eden AK Parti Milletvekili Adayı Adil Biçer, “Kütahya’yı sanayinin ve modern tarımın başkenti haline getirmek için gerekli olan tüm imkan ve tecrübeye sahibiz.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 1. Sıra Kütahya Milletvekili adayı Adil Biçer, Kütahya’da yapılan sanayi faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kütahya’nın coğrafi avantajını fırsata çevirmek istediklerini belirten Biçer, “Bu sebeple Kütahyamızı bir sanayi şehri ve lojistik merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin Yüzyılı Kütahya’nın Yüzyılı olacak. Kütahya’nın yüzyılı ise sanayinin ve modern tarımın yüzyılı olacak.” İfadelerini kullandı.

‘200 FABRİKANIN AÇILMASINA VESİLE OLDUK’

AK Parti’nin iktidara geldiğimiz günden bugüne kadar Kütahya’da, 30 Ağustos, Tavşanlı, Gediz ve Altıntaş Zafer OSB’yi kazandırdığını açıklayan Biçer, Kütahya’da 200 fabrikanın açılmasına vesile olduklarını belirtti. İlk etabının açılışını bu yıl gerçekleştirecekleri Altıntaş Zafer OSB’de parsel tahsislerinin yapıldığını ifade eden Biçer, “İkinci etabına çok kısa süre içinde başlayacağımız Zafer OSB ile Zafer Havalimanımızı birbirine entegre edecek ve kısa süre içinde Kütahya’mızı yatırıcıların üssü haline getireceğiz. Bu sayede Uluslararası Zafer Havalimanının avantajlarını kullanarak ihracat devi firmaların Kütahya’mızın göz bebeği haline gelmesini sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

SİMAV OSB 1 YIL İÇİNDE AÇILACAK

Geçen yıl kurulan Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ile Kütahyalı gençlerin iş kaygısını ortadan kaldırdıklarını dile getiren Biçer, “Kütahyalı gençlerimiz bu okulda hem meslek ve sanat öğrenecekler. Hem staj yapma olacağı bulacaklar hem de eğer isterlerse Kütahya OSB’lerin de iş bulabilecekler.” Dedi. Türkiye’nin sayılı jeotermale dayalı OSB’lerinden biri olan Simav Jeotermal Kaynaklı Tarım Dayalı İhtisas OSB’yi de bir yıl içinde hizmete almayı hedeflediklerine değinen Biçer,  diğer ilçelerde de jeotermale dayalı sanayi ihtisas bölgelerini kuracaklarını söyledi.

default

Simav Pazar ve Şaphane ilçelerinin ortak OSB’si çalışmalarının da hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Biçer, “Projelerimizle Kütahya’nın ilçeleriyle beraber istihdamına ve ekonomik kalkınmasına inanılmaz derecede katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Kütahya’yı sanayinin ve modern tarımın başkenti haline getirmek için gerekli olan tüm imkân ve tecrübeye sahibiz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *